HIRDETÉS
HIRDETÉS
 SINKOVICS GÁBOR
SINKOVICS GÁBOR
2018.08.16 22:35 Frissítve: 2018.08.16 22:36

Francesca nevet – Sinkovics Gábor jegyzete

HIRDETÉS

 

Az élet Cristiano Ronaldo után.

Egy mondat, amely a következő hetekben, hónapokban gyakran elhangzik majd. Ami eddig csak rosszkedvre hangoló hír, utópisztikus jövőkép volt a Real Madrid híveinek, az szerda estétől nagyon is valóságos. Kedvenc csapatuk immár a portugál támadó nélkül lépett pályára az európai Szuperkupa-mérkőzésen, s az eredmény közismert, az Atlético jobban futballozva, megérdemelten nyert 4–2-re. Madrid fehérben játszó művészei fejet hajtottak a piros-fehér-kékbe öltözött precíz iparosok előtt.

Lehet-e, szabad-e egyetlen mérkőzés után következtetéseket levonni? Jogos-e a kritika az új Real-trénerrel, Julen Lopeteguival kapcsolatban?

Kérdések, amelyekre majd az idő adja meg a választ. Ám az már most kijelenthető, a Real Madrid olyan Cristiano Ronaldo nélkül, mintha a Rolling Stones már úgy koncertezne, hogy közben Mick Jagger a vácdukai templomi kórusban énekel.

Hamis hangok jellemezték a királyi gárdát.

A klasszisok közül hiányzott az extraklasszis. Mert CR7 mindenáron győzni akarása, fanatizmusa, dinamizmusa, sebessége, motivációs képessége és vezérszerepe gyakran segítette át a holtponton a világ legsikeresebb futballcsapatát. S ha nem ment a Realnak, ha akadozott a gépezet, ha már türelmetlenül fütyült a Bernabéu közönsége, Ronaldo odaállt az ellenfél kapuja előtt tizennyolc méterre megítélt szabadrúgáshoz, látványosan felhúzta a klottgatyáját, hadd csodálják meg a combizmait, fújtatott, mint egy csataló, aztán zutty, becsavarta, betekerte a bal felsőbe a labdát. A „Ki pótolhatja őt?”  kérdésre eddig rendre azt a választ kaptuk: majd a csapat. S valóban, Isco különleges képességű futballista, ha én a Fővárosi Sütőipar edzője lennék, arról álmodoznék, hogy ő szerepeljen a középpályán, mert bármire képes, kiflit rúgni, ütemben passzolni, védősort kicselezni. Gareth Bale lendülete is sikerre vihetné a Realt, Luka Modric Leonard Bernstein-szerű karmesteri játékáról nem is beszélve. Ám Cristiano Ronaldo közülük is kiemelkedett, és könnyen elképzelhető, hogy Florentino Pérez, a Real elnöke végzetes hibát követett el az elengedésével.

S nem a tallinni vereség miatt írom ezt.

A meccs után egyébként lefotózták az érthetően elégedett Atlético-sikertrénert, Diego Simeonét amint a kezében tartja gyönyörű kislányát, a nevető Francescát. S most röhöghet a markába az Atlético-, sőt a Barcelona-tábor is. A Realhoz mindig hű Marca hasábjain pedig jöhet az elemzés, a fehérek jelenéről és jövőjéről a következő címmel: „Az élet Cristiano Ronaldo után”.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 20:06:17

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az acélkeményen futballozó Celta nem adta olcsón a győzelmet, de Solari alatt egyre markánsabb a Real.

2018.11.11 15:03:05

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A kartörése után visszatérő Messi duplázott, de ez sem segített a katalánokon.

2018.10.31 21:21:52

Spanyol labdarúgás MAROSI GERGELY

„Túl sok arrogancia” • Könnyen lehet, hogy bürökpohár volt a Zidane után megürült edzői poszt.

2018.10.30 23:53:01

Spanyol labdarúgás MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Julen Lopetegui nem Zidane, ám Pérez sem Santiago Bernabéu.

2018.10.28 15:41:15

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az első félidőben csak a Barca volt a pályán, a madridiak későn ébredtek, a végén pedig kiütötték őket.

HIRDETÉS
HIRDETÉS