FIFA: vizsgálják a Real Madridot és az Atléticót is - sajtóhír

Vágólapra másolva!
2014.04.02. 22:09
Az As értesülései szerint a FIFA a Real Madrid és az Atlético Madrid átigazolásait is vizsgálja. A két klub „bűnössége” esetén hasonló büntetésre számíthat, mint a Barcelona.

Mint ismert, a FIFA a következő két átigazolási időszakból kizárta a Barcelonát, mivel a klub megsértette a nemzetközi átigazolásokra vonatkozó szabályokat több, 18 év alatti futballista szerződtetésénél.két átigazolási időszakból kizárta a Barcelonát, mivel a klub megsértette a nemzetközi átigazolásokra vonatkozó szabályokat több, 18 év alatti futballista szerződtetésénél.

A szankciók hátterében az állt, hogy a FIFA hivatalos átigazolási rendszerében (TMS) tapasztalt visszásságok miatt a szervezet fegyelmi bizottsága vizsgálatot indított a spanyol szövetség és a Barcelona ellen. A vizsgálat során külföldi, fiatalkorú játékosok átigazolásait és átigazolási regisztrációit nézték át a 2009 és 2013 közti időszakban.

A FIFA közleménye szerint az RFEF és a Barcelona a hivatalos átigazolási szabályzat 19. cikkelyének megsértéséért felel.

Az As értesülései szerint azonban nemcsak a katalán klubot vizsgálta/vizsgálja a FIFA, hanem a Real Madridot és az Atlético Madridot is. Egyelőre arról nincs információ, hogy ezek a klubok vétettek-e az átigazolási szabályzatban foglaltak ellen.

Spanyol sajtóhírek szerint nem elképzelhetetlen, hogy a két említett klub is helytelenül járt el, ez esetben pedig elképzelhető, hogy a nyáron egyik spanyol topklub szurkolói sem reménykedhetnek új játékosok érkezésében…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik