nemzetisport.hu 2019.04.25 16:36 Frissítve: 2019.04.25 16:50

FFT: aki Xavit is pótolhatja – Frenkie de Jong

A Barcelona fellélegezhet: Frenkie de Jong júliustól már a sorait erősíti. A FourFourTwo váltott vele néhány szót a Camp Nout megjáró ajaxos elődökről és persze a Real Madrid felett aratott diadalról.

Frenkie de Jong a következő idénytől már a Barcelonát erősíti (Fotó: AFP)

 

Alex Ferguson és David Moyes példáján okulva tudjuk, hogy egy mestert nem mindig a tanítvány követ, de azért nem rossz, ha az embert a saját elődje is támogatja.

„Frenkie de Jong jó játékos, jó vásár volna a Barcelonának – jelentette ki Xavi, aki a Barcelonánál töltött 17 éve alatt annyi trófeát zsebelt be, hogy az el sem férne a kandallópárkányon. – Nem veszíti el a labdát, és már a vérében van a Barcelona, hiszen az Ajaxból jön. Rengeteg játékosunk érkezett onnan.”

A négyszeres Bajnokok Ligája-győztes középpályást decemberben kérdezték az Ajax ifjú titánjáról. De Jongról rég tudni lehetett, hogy Katalóniában köt majd ki, pedig az igazoláskor még csak 40-szer lépett pályára az első osztályban. Egyesek még azt is megkockáztatták, hogy a huszonegy esztendős holland középpályás képes lesz Xavit is pótolni.

„Persze, hallottam – mondja De Jong, amikor felidézzük neki Xavi szavait. – Bárkinek jólesne, ha egy olyan játékos dicsérné meg, mint ő. Sok középpályásra néztem fel kiskoromban, és ő is köztük volt.”

A Barcelona nyilván nem a veterán előd kijelentésére alapozva hozta meg a döntést, ám az biztos, hogy ez sem ártott. Egy hónappal később a holland tehetség aláírta a szerződést, melynek értelmében nyáron már az új csapatával edz majd.

Két hónappal később De Jong olyat tett, ami megalapozta a népszerűségét a Barcánál. Az Ajax idegenben ejtette ki a Real Madridot a Bajnokok Ligájából. Történelmi mérkőzés volt.

Lehet, hogy egy volt ajaxossal a Barcelona ismét a csúcsok csúcsára tör? Nem lenne előzmények nélküli.

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

2020.02.25 13:29:58

Spanyol labdarúgás R. B.

A Barca 1962 óta először a La Liga történetének leggólerősebb csapata. A Real statisztikáin még mindig érződik CR hiánya.

2020.02.28 10:38:27

Spanyol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A madridi csapat az El-ben az Ajaxot búcsúztatta, miközben a La Ligában a dobogóért harcol. Mindezt 177 milliós kerettel…

2020.02.22 15:45:29

Spanyol labdarúgás T. D.

A Levante 2011 után másodszor tudta legyőzni otthon a madridiakat • Hazard újra megsérült.

2020.02.16 20:34:56

Spanyol labdarúgás B. J.

A kiesés ellen harcoló Celta szerezte a bajnoki első és utolsó találatát – nem tudott nyerni az éllovas.

2020.02.15 10:19:43

Spanyol labdarúgás B. L.

A vendégek első gólját érvénytelenítette a VAR, a katalánok gyorsan kétszer büntettek.