nemzetisport.hu 2019.04.25 16:36 Frissítve: 2019.04.25 16:50

FFT: aki Xavit is pótolhatja – Frenkie de Jong

A Barcelona fellélegezhet: Frenkie de Jong júliustól már a sorait erősíti. A FourFourTwo váltott vele néhány szót a Camp Nout megjáró ajaxos elődökről és persze a Real Madrid felett aratott diadalról.

Frenkie de Jong a következő idénytől már a Barcelonát erősíti (Fotó: AFP)

 

Alex Ferguson és David Moyes példáján okulva tudjuk, hogy egy mestert nem mindig a tanítvány követ, de azért nem rossz, ha az embert a saját elődje is támogatja.

„Frenkie de Jong jó játékos, jó vásár volna a Barcelonának – jelentette ki Xavi, aki a Barcelonánál töltött 17 éve alatt annyi trófeát zsebelt be, hogy az el sem férne a kandallópárkányon. – Nem veszíti el a labdát, és már a vérében van a Barcelona, hiszen az Ajaxból jön. Rengeteg játékosunk érkezett onnan.”

A négyszeres Bajnokok Ligája-győztes középpályást decemberben kérdezték az Ajax ifjú titánjáról. De Jongról rég tudni lehetett, hogy Katalóniában köt majd ki, pedig az igazoláskor még csak 40-szer lépett pályára az első osztályban. Egyesek még azt is megkockáztatták, hogy a huszonegy esztendős holland középpályás képes lesz Xavit is pótolni.

„Persze, hallottam – mondja De Jong, amikor felidézzük neki Xavi szavait. – Bárkinek jólesne, ha egy olyan játékos dicsérné meg, mint ő. Sok középpályásra néztem fel kiskoromban, és ő is köztük volt.”

A Barcelona nyilván nem a veterán előd kijelentésére alapozva hozta meg a döntést, ám az biztos, hogy ez sem ártott. Egy hónappal később a holland tehetség aláírta a szerződést, melynek értelmében nyáron már az új csapatával edz majd.

Két hónappal később De Jong olyat tett, ami megalapozta a népszerűségét a Barcánál. Az Ajax idegenben ejtette ki a Real Madridot a Bajnokok Ligájából. Történelmi mérkőzés volt.

Lehet, hogy egy volt ajaxossal a Barcelona ismét a csúcsok csúcsára tör? Nem lenne előzmények nélküli.

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

2019.05.19 15:43:49

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az Eibar elleni 2–2-es döntetlennel ért véget a La Liga 2018–2019-es idénye a Barcelonának.

2019.05.19 11:05:26

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Zinédine Zidane csapata először kapott ki hazai pályán a francia második kinevezése óta.

2019.05.12 14:50:10

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A BL-indulásra hajtó Getafénak volt esélye a pontszerzésre, de Vidal és egy öngól a vesztét okozta.

2019.05.06 21:12:37

Spanyol labdarúgás MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A sportközhely ezt úgy fogalmazza meg: nagy volt rajta a nyomás. Nyomás. Ez az új varázsszó, biztos vagyok benne, hogy többet halljuk, mint amennyire komolyan veszik azok, akik mondják.

2019.05.05 09:35:49

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A vendégeknek a végén volt egy lehetőségük az egyenlítésre, ám végül a királyiak örülhettek.