Fél gőzzel is sima Real Madrid-győzelem

Vágólapra másolva!
2012.11.27. 23:47
null
José María Callejón a hajrában duplázott az Alcoyano ellen (Fotó: Action Images)
A spanyol Király-kupában a Real Madrid második félidei jobb játékának köszönhetően hazai pályán 3–0-ra nyert a harmadosztályú Alcoyano ellen, és 7–1-es összesítéssel továbbjutott a legjobb 16 csapat közé. Az élvonalbeli csapatok közül búcsúzott a Rayo Vallecano és a Real Sociedad. Az utóbbit kiejtő másodosztályú Córdoba valószínűleg a Barcelonával találkozik majd a folytatásban.

A Real Madrid a spanyol Király-kupában a legjobb tizenhat közé jutásért vívott párharc első meccsén Karim Benzem duplájának, illetve Kaká és Rodríguez egy-egy találatának köszönhetően 4–1-re nyert a harmadosztályú Alcoyano otthonában, így a keddi hazai visszavágón már nem legnagyobb fordulatszámon pörgött a királyi gárda.

Ehhez hozzájárult a Real kezdő tizenegye is, ugyanis a madridiak alapcsapatából csak Mesut Özil volt az első perctől a pályán, illetve a gyakrabban lehetőséget kapók közül Luka Modric és José María Callejón játszott még, de sokáig sem ők, sem azok a játékosok nem villogtak, akik ezen a meccsen bizonyíthattak volna José Mourinho vezetőedzőnek. A végére Callejón azért elkapta a fonalat...

Az első félidő első említést érdemlő eseménye egy csere volt a 7. percben a megsérülő Raúl Albiol helyére Fábio Coentrao állt be, de a folytatás sem a hemzsegő gólhelyzetekről szólt.

Az elég unalmas meccs csak a második félidőben pörgött fel egy kicsit, amikor már Ángel Di María és Karim Benzema is beállt. A mérkőzés első gólja is kettejük összjátékából született. A francia csatár passzából a jobb oldalon helyezkedő argentin szélső lőtt a kapu hosszú oldalába. Ráadásul a találatot követően emberhátrányba is került az Alcoyano, miután Javier Selvas reklamálásért megkapta a második sárga lapját.

Di María a hajrában még egy gólt lőhetett volna, de hét méterről a kapufát találta el.

Ennek ellenére a meccs végére felpörgő Real még két gólt is szerzett, mindkétszer Callejón jó kiugrása után, így 3–0-ra győzött és 7–1-es összesítéssel továbbjutott. A fővárosiak ellenfele a következő körben az Almería lehet, amennyiben a másodosztályú csapat a Celta Vigo elleni visszavágón megőrzi 2–0-s előnyét.

A Real Betis a Real Madrid elleni, szombati 1–0-s siker után „fordított” a spanyol Király-kupában: 3–0-ra győzött a Valladolid ellen a visszavágón, és ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe.

A 27. percben Antonio Amaya csúsztatott a kapuba szöglet után, majd a második félidőben Rubén Castro lőtt a kapuba egy visszapasszolt labdát. A hajrában a vendégeket erősítő Carlos Penáról pattant a Valladolid kapujába a labda.

Az Osasuna 2–0-ra győzött a másodosztályú Sporting Gijón ellen, így 2–1-es összesítéssel továbbjutott hazai pályán. A Málaga hazai pályán 1–0-ra kikapott ugyan a harmadosztályú Cacerenótól, de az első meccsen elért 4–3-as győzelem után idegenben lőtt több góljának köszönhetően továbblépett.

Két élvonalbeli csapat azonban búcsúzott: a Rayo Vallecano az első meccsen elszenvedett vereség után otthon sem tudott nyerni a Las Palmas ellen, ahogy a Real Sociedad sem a Córdobával szemben, így 4–2-es összesítéssel búcsúzott. A Córdoba a következő fordulóban valószínűleg a Barcelonával találkozik, hiszen a címvédő a 32 között az első meccsen 3–0-ra nyert az Alavés ellen.

REAL MADRID–ALCOYANO 3–0
SPANYOL KIRÁLY-KUPA
A 32 KÖZÖTT, VISSZAVÁGÓK
Real Madrid–Alcoyano (III.) 3–0 (Di María 71., Callejón 89. és 92.)
Továbbjutott: a Real Madrid 7–1-es összesítéssel.
Betis–Valladolid 3–0 (Amaya, 27., Rubén Castro 62., Pena 86. – öngól)
Tj: a Betis, 3–1-es összesítéssel
Osasuna–Sporting Gijón (II.) 2–0 (J. Llorente 70., Rubén 76.)
Tj: az Osasuna, 2–1-es összesítéssel
Rayo Vallecano–Las Palmas (II.) 0–0
Tj: a Las Palmas, 1–0-s összesítéssel
Real Sociedad–Córdoba (II.) 2–2 (Griezmann 20., Agirretxe 85., ill. Kiko 66., Dubarbier 71.)
Tj: a Córdoba, 4–2-es összesítéssel
Málaga–Cacereno (III.) 0–1 (Chapi 37.)
Tj: a Málaga 4–4 után idegenben lőtt több góllal
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik