Nemzetisport.hu 2012.06.07 10:01 Frissítve: 2015.03.12 02:21

Elhunyt a Villarreal tegnap kinevezett edzője

54 éves korában elhunyt a Villarreal labdarúgócsapatának frissen kinevezett vezetőedzője, Manuel Preciado. Az idény közben a Gijóntól menesztett szakember mára virradóra kapott szívrohamot.

 

Preciado szívroham következtében vesztette életét (Fotó: Action Images)

Tragikus hírt közölt a Sporting Gijón honlapja: a januárban menesztett Manuel Preciado mára virradóra szívroham következtében életét vesztette Valencia közelében, ahol néhány napos nyaralását töltötte. Mire kiérkeztek a mentők, már nem tudtak rajta segíteni.

Spanyol beszámolók szerint egy vírussal küzdött már napok óta, ami megviselhette a szervezetét. Az 54 éves szakembert tegnap nevezték ki az élvonaltól búcsúzott Villarreal kispadjára.

A „sárga tengeralattjárónál” nem véletlenül választották Preciadót, ugyanis edzői pályafutása során eddig ötször jutott fel aktuális csapatával, ebből kétszer – a Sportinggal és a Levantéval – a Primera Divisiónba. Pénteken került volna sor a hivatalos bemutatására.

Preciado nevéhez fűződik José Mourinho kilenc évig tartó hazai veretlenségi sorozatának a megtörése: még a Gijón edzőjeként 2011 áprilisában tudott nyerni a Real Madrid ellen a Bernabéuban. A két szakember kapcsolata  2010 őszén „mélyült el”, amikor a Sporting és a Real Madrid összecsapásán összetűzésbe keveredtek, gyakran kritizálták egymást a sajtón keresztül utána is. Mourinho ugyanakkor az első között fejezte ki sajnálatát, amikor januárban menesztették a Gijóntól. 

Halálhíre megrázta Spanyolországot, többek között Vicente del Bosque szövetségi kapitány, illetve Cesc Fabregas, a nemzeti csapat és az FC Barcelona kiválósága is részvétét fejezte ki.

„Egy igazi harcos távozott közülünk, aki hiányozni fog a világból” – mondta Del Bosque Preciadóról, akinek korábban felesége rákos betegségben, egyik fia pedig autóbalesetben hunyt el.

 A MARCA MEGEMLÉKEZÉSE PRECIADÓRÓL
 

 

2020.05.25 10:50:16

Spanyol labdarúgás GALAMBOS DÁNIEL (KÉPES SPORT)

A Képes Sport összegyűjtötte a katalánok újkori történetének legjobb tízeseit.

2020.05.20 22:13:11

Spanyol labdarúgás VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A futballmúlt rendíthetetlen és megváltoztathatatlan.

2020.05.01 16:20:42

Spanyol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM, SZÖLLŐSI GYÖRGY

Terjedelmes írással tiszteleg Puskás Ferenc emléke előtt a spanyol konzervatív napilap, az ABC.

2020.04.16 10:34:39

Spanyol labdarúgás FARKAS MÁTÉ

A Real sztárjai is játszottak. Az F1-es közvetítés tapasztalatairól Wéber Gábort kérdeztük.

2020.04.16 10:56:50

Spanyol labdarúgás BABJÁK BENCE

A korábbi újpesti légiós beszélt a valenciai hétköznapokról és a sekélyes emberi kapcsolatokról.