Nemzetisport.hu 2012.06.07 10:01 Frissítve: 2015.03.12 02:21

Elhunyt a Villarreal tegnap kinevezett edzője

54 éves korában elhunyt a Villarreal labdarúgócsapatának frissen kinevezett vezetőedzője, Manuel Preciado. Az idény közben a Gijóntól menesztett szakember mára virradóra kapott szívrohamot.

 

Preciado szívroham következtében vesztette életét (Fotó: Action Images)

Tragikus hírt közölt a Sporting Gijón honlapja: a januárban menesztett Manuel Preciado mára virradóra szívroham következtében életét vesztette Valencia közelében, ahol néhány napos nyaralását töltötte. Mire kiérkeztek a mentők, már nem tudtak rajta segíteni.

Spanyol beszámolók szerint egy vírussal küzdött már napok óta, ami megviselhette a szervezetét. Az 54 éves szakembert tegnap nevezték ki az élvonaltól búcsúzott Villarreal kispadjára.

A „sárga tengeralattjárónál” nem véletlenül választották Preciadót, ugyanis edzői pályafutása során eddig ötször jutott fel aktuális csapatával, ebből kétszer – a Sportinggal és a Levantéval – a Primera Divisiónba. Pénteken került volna sor a hivatalos bemutatására.

Preciado nevéhez fűződik José Mourinho kilenc évig tartó hazai veretlenségi sorozatának a megtörése: még a Gijón edzőjeként 2011 áprilisában tudott nyerni a Real Madrid ellen a Bernabéuban. A két szakember kapcsolata  2010 őszén „mélyült el”, amikor a Sporting és a Real Madrid összecsapásán összetűzésbe keveredtek, gyakran kritizálták egymást a sajtón keresztül utána is. Mourinho ugyanakkor az első között fejezte ki sajnálatát, amikor januárban menesztették a Gijóntól. 

Halálhíre megrázta Spanyolországot, többek között Vicente del Bosque szövetségi kapitány, illetve Cesc Fabregas, a nemzeti csapat és az FC Barcelona kiválósága is részvétét fejezte ki.

„Egy igazi harcos távozott közülünk, aki hiányozni fog a világból” – mondta Del Bosque Preciadóról, akinek korábban felesége rákos betegségben, egyik fia pedig autóbalesetben hunyt el.

 A MARCA MEGEMLÉKEZÉSE PRECIADÓRÓL
 

 

2019.09.22 19:46:44

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Nagyon fontos három pontot szerzett az összeszedett, lelkes madridi csapat az éllovas Sevilla otthonában.

2019.09.21 15:02:58

Spanyol labdarúgás T. D.

Aggasztó vereség katalán szempontból, idegenben nyolc meccs óta nyeretlen Ernesto Valverde csapata.

2019.09.20 18:50:01

Spanyol labdarúgás S. Á.

A jelenlegi csapatok közül a Manchester City stílusa áll hozzá a legközelebb.

2019.09.16 16:43:14

Spanyol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Ha nincs Suárez és Dembélé sérülése, lehet, hogy az U19-es csapatnál marad, most viszont hétről hétre rekordokat dönt Barcelonában.

2019.09.14 12:02:20

Spanyol labdarúgás T. D.

A Valencia ellenállása a fordulás után tört meg • Frenkie de Jong megszerezte első gólját.