El Clásico: szinte hihetetlen – ennyit futott Messi a Real ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.26. 14:16
null
Lionel Messi ezúttal sem a futóteljesítményével tűnt ki (Fotó: AFP)
Az El Periódico című spanyol sportnapilap kielemezte Lionel Messi teljesítményét a Real Madrid ellen 3–0-ra megnyert csúcsrangadón. Az eredmény megdöbbentő: az FC Barcelona argentin klasszisa valamivel több mint 8 kilométert tett meg a szombati mérkőzésen, de csak 92 métert sprintelt.

 

A statisztikai kimutatások szerint Messi 8026 métert tett meg a Santiago Bernabéu Stadionban, ennek 83.1 százalékát (6670 méter) sétálva. A Barca tízese 867 métert kocogott (10.8 százalék), 397-et közepes tempóban vagy lendületesen futott (4.95 százalék) és csak 92.3-at (1.15 százalék) sprintelt. Ilyen futóteljesítmény mellett szerzett gólt, adott gólpasszt és alakított ki kilenc tiszta gólhelyzetet, ráadásul a mérkőzés nagy részében – Dani Carvajal kiállításáig – a Real Madrid emberfogásos védekezést alkalmazott ellene.

Aki gyakran látja Messit, az vélhetően nem lepődik meg ezeken az adatokon, de az azért mégiscsak megdöbbentő, hogy az argentin futballista 90 perc alatt mindössze 92 métert (!) futott intenzíven.

Íme, az El Periódico grafikája!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik