El Clásico: Furcsa lenne, ha megállítanák a meccset - Iniesta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.23. 14:52
Andrés Iniestát, a Barcelona labdarúgóját csütörtöki sajtótájékoztatóján megkérdezték arról is, mit szólna, ha egy rövid ünneplés erejéig megszakítanák a Real Madrid elleni szombati el Clásicót abban az esetben, ha Lionel Messi megdöntené Telmo Zarra gólrekordját.

„Furcsa lenne, ha megállítanák a meccset – válaszolt Andrés Iniesta. – Fogalmam sincs, hogyan reagálna a madridi publikum. A mi szemszögünkből klassz lenne, ha Messi megdöntené a rekordot, méltó a megemlékezésre. De ha Madridban nem ünnepelnék meg, majd mi itthon megünnepeljük."megállítanák a meccset – válaszolt Andrés Iniesta. – Fogalmam sincs, hogyan reagálna a madridi publikum. A mi szemszögünkből klassz lenne, ha Messi megdöntené a rekordot, méltó a megemlékezésre. De ha Madridban nem ünnepelnék meg, majd mi itthon megünnepeljük."

Iniesta szerint a mérkőzés napjával kapcsolatos polémia értelmetlen, „csak az eredmény számít", az pedig, hogy Iker Casillas szerint Cristiano Ronaldo a legjobb futballista, éppen olyan természetes, ahogyan ő Leo Messit és a többi barcelonait helyezi mindenki más fölé. „De nem az egyéniségek számítanak, hanem a csapat."

„Igazi futballütközet lesz – jövendölte Iniesta. – A játék minden elemében jobbnak kell lennünk, hogy legyőzhessük a Madridot. Az, hogy Bale játszik-e vagy sem, csupán az ő játékukra lesz hatással, nem a miénkre. A Madrid célja nyilván az, hogy levadássza a labdát, és ellencsapásokkal lepjen meg minket. Mi pedig birtokolni akarjuk a labdát, és a minimálisra csökkenteni annak esélyét, hogy veszélyt teremtsenek a kapunk előtt."

Győzelme esetén a Liga élén álló Barcelona hét ponttal elhúzna a Real Madridtól, de Iniesta szerint nem szabad számolgatni.

„Csak a győzelem lebeghet a szemünk előtt, és semmiképpen sem az, mit jelentene ez a ligatabellán. Hiba lenne, ha máris számolgatnánk" – fogalmazott a középpályás.

A Real Madrid–Barcelona spanyol bajnokit szombaton 18 órakor kezdik a madridi Bernabéu-stadionban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik