El Clásico: Nem Messi ellen; de miért szombat? - C. Ronaldo

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.23. 13:22
null
Cristiano Ronaldo szerint az egy plusz pihenőnap a Barcának kedvezhet a spanyol csúcsrangadón (Fotó: Action Images)
Cristiano Ronaldo, a Real Madrid BL-gólrekord közelében járó klasszis labdarúgója nem két gólvágó, hanem két csapat csatájaként értelmezi a közelgő el Clásicót. A szombati időpontot azonban nem teljesen érti.

„Nehéz meccs lesz, mert a Barcelona jó formában van. Nem Messi ellen fogok futballozni, hanem egy nagyszerű csapat, a Barcelona ellen. Itt a Real Madrid és a Barcelona küzd meg egymással" – nyomatékosította Cristiano Ronaldo, hogy az el Clásicót nem szabad két támadó párbajára szűkíteni.

„Nem akarok előre mentségeket keresni, ám nem értem, miért szombatra tették az el Clásicót. Óriási meccs lesz, és minden futballista tudja, hogy plusz egy nap pihenőnek jelentősége van – folytatta a Real portugál klasszisa, arra célozva, hogy amíg a Real szerdán, a Barcelona kedden játszotta le soros BL-találkozóját, és a szombat közelsége miatt ez jelentős különbség. – De mondom, nem akarok kifogásokba menekülni, hiszen jól megy a csapatnak, az önbizalmunk is rendben van."

Cristiano Rolando nem játszotta végig a Liverpool ellen 3–0-ra megnyert szerdai BL-találkozót – aligha kell magyarázni, a Real Madrid vezetőedzője miért kímélte meg őt a hátralévő 15 perctől.

„Nem beszéltük meg előre, azonban megléptük, hogy megelőzzük a problémákat – indokolta a cserét Carlo Ancelotti. – Nem kértem ki a véleményét, de nem is volt rá szükség, sőt lehetőség sem, hiszen fent volt a pályán. Most mindent annak rendelünk alá, hogy gyorsan kiheverjük e meccs fáradalmait."

Ancelotti szerint a különleges hangulatú liverpooli mérkőzés remek főpróba volt a szombati el Clásicóra.

„Jó formában és jó hangulatban vagyunk, a játékosaim nagyon rá vannak hangolódva a feladatokra. De nemcsak mi, hanem a Barcelona is ideális állapotban várja az el Clásicót."

A Real Madrid–Barcelona spanyol bajnokit szombaton 18 órakor kezdik a madridi Bernabéu-stadionban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik