El Clásico: balhé! Utasították a partjelzőt, hogy a Realnak kedvezzen?

Vágólapra másolva!
2015.10.22. 15:18
null
A Barcelona játékosai Mateu Lahoz játékvezetőnél értetlenkednek (Fotó: Reuters, archív)
Katalán sajtóértesülések szerint a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) játékvezetői bizottsága arra kötelezte a közelgő el Clásico egyik asszisztensét, hogy ítéleteivel a Real Madridnak kedvezzen. A neve elhallgatását kérő partjelző visszautasította a megkeresést, a Korrupcióellenes Ügyészség vizsgálatot indított az ügyben.

 

A barcelonai illetőségű Cadena COPE és a L'Esportiu által megszellőztetett információk alapján a spanyol játékvezetői testület állítólag nyomást gyakorolt az egyik asszisztensre, hogy a november 21-én rendezendő Real Madrid–Barcelona rangadón a hazai csapatot támogassa döntéseivel.

A híreket lehallgatott telefonbeszélgetések támasztják alá. A neve elhallgatását kérő partjelzőt szeptemberben kereste meg a közelgő el Clásico játékvezetője, aki a szövetségen belülről kapott tanácsokat, hogyan lehetne a legkevésbé feltűnő módon befolyásolni a mérkőzés kimenetelét.

SZAVAZÁS

Ön szerint van valóságalapja a történetnek?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„A legegyszerűbb az lenne, ha a mérkőzést befolyásoló legfontosabb ítéleteket te hoznád meg, ellenkező esetben én kerülnék reflektorfénybe a meccs után, és sokáig beszédtémát szolgáltatna a ténykedésem. De ha az én ítéleteim nem adnak okot vitára, akkor a felelősség áthárul az asszisztensekre” – mondta a játékvezető a telefonban. A partjelző visszautasította a felkérést.

José Ángel Jiménez, a spanyol játékvezetői bizottság tagja – aki a hírek szerint nyakig benne lehet az ügyben – nem kívánta bővebben kommentálni az értesüléseket.

„Mostanában hallottam a híreket, egyelőre nem szeretnék reagálni. Elolvasom majd a dokumentumokat, meglátjuk, mi történik, addig erről az ügyről nem szeretnék többet mondani” – zárta rövidre Jiménez.

A felkeresett partjelző Jacinto Vicente ügyvédhez fordult, aki részletesen beszélt az ügy hátteréről.

„Felkeresett egy személy, közölte velem, hogy játékvezető, elárulta, hogy problémája van, és beszélni szeretne velem. Hivatalos okból Barcelonába utaztam, ott találkoztunk. Mindent elmagyarázott, ami történt, azt szerette volna, ha az eset nyilvánosságra kerül, mert a véleménye szerint csak így lehet megtisztítani a spanyol futballt”– árulta el az ügyvéd.

„Azt tanácsoltam neki, hogy nem ez a legjobb megoldás, inkább forduljon a rendőrséghez és az ügyészséghez. Rémült volt, nem akarta, hogy a neve kiszivárogjon. Október tizenkilencedikén felvettem a kapcsolatot az illetékes szervekkel, amelyek nyomozást indítottak az ügyben” – tette hozzá Vicente.

Az idény első el Clásicóját november 21-én 18.15 órától rendezik a Santiago Bernabéu Stadionban, a történetnek addig minden bizonnyal lesz folytatása.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik