Dortmund: „Haaland készen áll arra, hogy a Realban játsszon”

Vágólapra másolva!
2020.05.12. 11:47
null
„Ha a világ öt legerősebb klubjának egyikénél lennék, azonnal szerződtetném” (Fotó: AFP)
Erling Haaland készen áll arra, hogy a Real Madrid játékosa legyen és ott a legmagasabb szinten teljesítsen – véli korábbi edzője, Alf Ingve Berntsen.

 

A 194 centi magas csatár nyolc- és tizenöt éves kora között pallérozódott Berntsen keze alatt, a jelenlegi idényben pedig berobbant a köztudatba, mivel a Red Bull Salzburg és a Borussia Dortmund színeiben megállás nélkül ontja a gólokat: 33 tétmérkőzésen 40 alkalommal volt eredményes, a Bajnokok Ligájában nyolc összecsapáson tízig jutott.

Bár csak januárban váltott klubot, remeklésének köszönhetően máris leendő új klubjáról pletykálnak világszerte, és nem meglepő, hogy olyan topcsapatok is felfigyeltek rá, mint a Real Madrid.

„Ha a világ öt legjobb csapatának egyikénél én lennék a vezetőedző, akkor azonnal szerződtetném – idézi Berntsen BernabeuDigital.com-nak adott szavait a Marca. – Úgy vélem, készen áll arra, hogy a Real Madridban játsszon, és hogy sikeres legyen ott.”

„Erling csupán tizenkilenc éves, és még mindig képes játéka minden egyes aspektusában fejlődni. Ha egy nagy klub nem szerződteti őt, akkor később talán bánni fogja” – tette hozzá Haaland korábbi trénere.

Ha a Real Madridhoz igazol, akkor Karim Benzemával szerepelhetne egy támadósorban.

„Erling erős és gyors. Technikás és remek a mentalitása. Eszes a büntetőterületen belül, rengeteg gólt szerez, számos gólpasszt oszt ki. Úgyhogy én úgy vélem, hogy tudna Benzemával együtt játszani”
– vázolta fel a norvég gólvágó szerepét a királyi gárdánál.

„Úgy vélem, Haaland képes egy másik csatárral egyszerre játszani, ahogyan természetesen arra is, hogy egyedüli ékként szerepeljen” – zárta gondolatait a nevelőedző.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik