Di María: Nem hittem el, hogy kellek Mourinhónak

Vágólapra másolva!
2010.07.19. 22:40
null
Di María minden erejével azon lesz, hogy a Real Madrid további trófeákkal gyarapítsa gyűjteményét<br />(Fotó: realmadrid.com)
Ha &Aacute;ngel di Mar&iacute;&aacute;n m&uacute;lna, m&aacute;r holnap kezdődne a Primera Divisi&oacute;n k&ouml;vetkező szezonja. A Real Madridn&aacute;l frissen bemutatott argentin sz&eacute;lső elmondta, elősz&ouml;r alig akarta elhinni, hogy Jos&eacute; Mourinh&oacute;nak sz&uuml;ks&eacute;ge van r&aacute;. Ek&ouml;zben a Real Madrid egy m&aacute;sik argentin fiatalt is leigazolt, miut&aacute;n a 17 &eacute;ves Juan Lescano &ndash; aki az elm&uacute;lt n&eacute;gy h&oacute;napot a Liverpooln&aacute;l t&ouml;lt&ouml;tte &ndash; nem kapott munkav&aacute;llal&aacute;si enged&eacute;lyt Angli&aacute;ban.

Ángel di María számára elég tartalmasra sikerült a nyár eleje, hiszen még a dél-afrikai világbajnokságon szerepelt az argentin válogatottal, amikor a Real Madrid megszerezte a Benficától. Első, madridi játékosként adott hosszabb interjújában elmondta, hogy már nagyon várja az új szezon kezdetét.

„Izgatottá tesz, hogy itt lehetek, már alig várom, hogy végre elkezdődjön. Mindig néztem őket a tévében, így különleges lesz olyan játékosok oldalán futballozni, mint Kaká vagy Cristiano Ronaldo" – nyilatkozta a 22 éves argentin balszélső, aki négyéves volt, amikor egy orvos azt mondta az édesanyjának, hogy a gyereknek a sportban kellene levezetnie felesleges energiáit.

A példaképének Kily Gonzálezt tekintő Di María még húszéves sem volt, amikor a Rosario Centralból a Benficába került, újabb klubváltásának a hírét pedig eleinte kicsit kétkedve fogadta.

„Nem tudtam elhinni, hogy le akar igazolni – utalt a Real Madrid irányítását a nyáron átvevő José Mourinhóra. – Ez számomra nagyon nagy, egyben különleges dolog is. Mindig hálás leszek neki azért, hogy azt akarta, hogy a Real Madridba jöjjek. Mindent megteszek, hogy bizonyítsam, jól döntött."

„A Benficától bajnoki címmel búcsúztam, most pedig a Real Madriddal akarok annyi címet nyerni, ahányat csak lehet" – tette hozzá a 2007-ben U20-as világbajnoki címet, 2008-ben pedig olimpiai aranyat nyerő argentin játékos.

AZ „ÚJ DIDIER DROGBA” NÉGY ÉVRE ÍRT ALÁ 

A Real Madrid hamar lépett, miután kiderült, hogy Juan Lescano nem kapott munkavállalási engedélyt Angliában, így nem lehet a Liverpool játékosa. A spanyol csapat négy évre szóló szerződést kötött a 17 éves argentin csatárral, akit a játékos-megfigyelők az új Didier Drogbának tartanak. Igaz, ezzel nincs egyedül, hiszen az Anderlecht csodagyerekét, Romelu Lukakut is az elefántcsontparti gólzsákhoz hasonlítják.

Lescano még Rafa Benítez kérésére került a Liverpoolhoz, ahol négy hónapot töltött. A szükséges papírok hiányában azonban nem lehetett a „vörösök" játékosa, így került végül a gyorsan eszmélő Real Madridhoz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik