C. Ronaldo királyi előadása: mesterhármas Mallorcán

Vágólapra másolva!
2010.05.06. 00:06
null
Cristiano Ronaldóra nem volt ellenszer (Fotó: Reuters)
A Real Madrid labdarúgócsapata Cristiano Ronaldo három és Gonzalo Higuaín egy góljával magabiztos győzelmet aratott az RCD Mallorca otthonában a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában. A különbség a fordulót követően továbbra is egy pont a Barcelona és a Real Madrid között.

A Barcelona kedden hozta a kötelezőt, és simán megverte a Tenerifét, szerdán a Realra sokkal keményebb próbatétel várt: a hazai pályán nagyon erős Mallorcához utaztak a királyiak.

Arra, hogy a mallorcaiak nem csak papíron kemények, gyorsan jött a bizonyíték: a 16. percben Aritz Aduriz szerezte meg a vezetést a Mallorcának: bal oldali szöglet után rosszul szabadítottak fel a Real Madrid védői, és a labda Víctorhoz került, aki középre lőtte azt, és Aduriz tisztán fejelhetett Iker Casillas kapujába. A kapus ugyan lest integetett, de inkább saját védőit vonhatta volna kérdőre...

SZAVAZÁS

Ki nyeri a Primera División 2009–10-es idényét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Tíz perccel később egyenlített a királyi gárda, miután Higuaín elszúrt egy nagy ziccert. Sergio Ramos indította saját térfeléről Cristiano Ronaldót, aki megelőzve a kifutó Dudu Avat kapust a kapuba emelte a labdát, megszerezve 23. bajnoki gólját ebben a szezonban.

A Mallorca nem hatódott meg az egyenlítő góltól, és tovább izzasztotta a fővárosiakat: Aduriz lövését Casillas védte, míg a másik oldalon Gago adott munkát Avatnak.

A félidei eredmény jól mutatott a Barcelona-szurkolóknak, de a második játékrészben már a Real, illetve Cristiano Ronaldo dominált. A madridiak mezőnyfölényt harcoltak ki, majd az 56. percben megszerezték a vezetést is: Sergio Ramos a jobb oldalról nyesett a hosszúra, ahol az érkező Ronaldo előbb megszelídítette a labdát, majd nagyon finom mozdulattal a hosszúba pöckölt.

A 71. percben ismét jött Ronaldo, megállíthatatlanul táncolt át a hazai védelmen, megszerezve a harmadik Real-gólt. A kedveszegett Mallorca ellenállása megtört, jött is a negyedik a 81. percben: Higuaín lépett ki egy remek indítással, majd nagyon szemtelen és nagyon szép megoldást választva átemelte Avatot, akinek ekkor már elege lehetett a szerda estéből... A Real Madrid simán győzött, és folytatja a Barca üldözését. A blancóknak a Bilbao és a Málaga, a katalánoknak a Sevilla és a Valladolid elleni bajnokik vannak hátra a szezonból.

A korábbi meccseken a Sevilla magabiztos játékkal, 5–1-re megverte idegenben a Racing Santandert. A Bajnokok Ligája-indulásért küzdő andalúz együttes már a második percben vezetést szerzett, és a szünet utáni percekben már négy góllal vezetett.

Hiába szerzett gólt Vadócz Krisztián a Real Madrid ellen, a magyar válogatott középpályás nem kapott helyet az Osasuna Deportivo elleni kezdőcsapatában, csereként állt be a 73. percben. A pamplonai együttes egyébként 3–1-re győzött a hazai meccsen.

Az Atlético Madrid is 3–1-re nyert otthon: a Valladolidot verte meg, a Zaragoza 1–0-ra legyőzte az Espanyolt, míg a Bilbao ikszelt a Málagával.

 A MÉRKŐZÉS GÓLJAI
 
A KÉT ÉLCSAPAT TOVÁBBI MENETRENDJE
  37. 38.
Barcelona Sevilla (i) Valladolid (o)
Real Madrid Bilbao (o) Málaga (i)
AZ ÁLLÁS
  • #
  • CSAPAT
  • M
  • GY
  • D
  • V
  • LG-KG
  • GK
  • P
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik