C. Ronaldo: A Barca játékosai sem földönkívüliek

Vágólapra másolva!
2011.04.15. 11:57
null
Ronaldo (jobbra) szerint Puyolék is csak világsztárok, nem pedig földönkívüliek (Fotó: Action Images – archív)
Nem sok ideje maradt az ünneplésre a Real Madridnak a Tottenham búcsúztatása után a Bajnokok Ligájában: a blancók már a Barcelona elleni rangadókra készülnek. José Mourinho úgy nyilatkozott, gyakoroltatja csapatával a tízemberes játékot, mivel a katalánok ellen általában kiállítanak egy embert az együtteséből. Cristiano Ronaldo szerint a gránátvörös-kékek játékosai sem földönkívüliek.

Cristiano Ronaldo úgy véli, a Bajnokok Ligájában a kupasorozat legerősebb csapatával kell megküzdeniük a döntőbe jutásért, de máshogy kell kezelni a szombati el clásicót, illetve a BL-elődöntős párharcot.

GERARD PIQUÉ: ÖSSZEJÖHET A TRIPLÁZÁS

A Barcelona hátvédje, Gerard Piqué úgy véli, hogy csapata képes lehet mindhárom sorozatot megnyerni, amelyben még érdekelt (Primera División, Bajnokok Ligája, Király-kupa), azonban nagyon nehéz feladat előtt áll.

 

„Bízunk benne, hogy összejöhet a triplázás, azonban azt is tudjuk, hogy nagyon nehéz mérkőzések várnak ránk. Nem is szeretnék egyelőre sok mindent mondani erről, hiszen hosszú út áll még előttünk. Az biztos, hogy a hátralévő négy el clásicón kemény feladat elé nézünk, azonban meg fogjuk nyerni azokat” – utalt Gerard Piqué az elkövetkezendő négy, Real Madrid elleni összecsapásra az El Mundo Deportivónak.

„Nagy lépést tettünk előre. Továbbjutottunk, és ez volt az elsődleges célunk. A döntő közelében vagyunk, de most a Bajnokok Ligája mezőnyének legerősebb ellenfelével kell megküzdenünk. Külön kell választani a szombati és a szerdai meccset. A Barcelona játékosai sem földönkívüliek, hanem olyanok, mint mi: a világ legjobbjai. Aki kevesebbet hibázik, az nyer majd. Az őszi öt nulla? Minden megtörténhet. A lényeg, hogy az nevet a legjobban, aki utoljára nevet” – mondta Ronaldo.

José Mourinho ismét odaszúrt egyet a Barcelonának. A portugál szakember a Tottenham elleni Bajnokok Ligája-siker után, a szombati el clásico előtt úgy nyilatkozott, fel kel készülnie rá, hogy csapatából kiállítanak valakit a katalánok ellen – ahogy ez általában lenni szokott.

„Gyakoroltatnom kell csapatommal a tíz emberrel való játékot, mivel a Barcelona ellen mindig kiállítanak valakit az együttesemből. A Chelsea-vel és az Interrel is ez történt ellenük, és most is előfordulhat. Megemelem a kalapom a Barcelona előtt, a legnagyobb csapatok között van. Amikor jól játszanak, nyernek, és amikor nem játszanak jól, akkor is nyernek… Minden meccset külön fogunk kezelni, nem gondolom azt, hogy ami az első meccsen történik, meghatározza a következőket” – mondta Mourinho.

Jorge Valdano, a blancók általános igazgatója szerint négy olyan mérkőzés vár a madridiakra a Barcelona ellen, amelyekre az egész világ figyelni fog.

„Kivételes mérkőzésen várnak ránk ebben a hónapban, amelyek hatalmas felhajtással járnak majd. Az egész világ tisztában van vele, hogy a közelgő négy mérkőzés nagy hatással van a közvéleményre és a médiára, de mindent a maga idejében és helyén kell kezelni” – mondta Valdano.

A Real Madrid és a Barcelona rangadója a bajnokságban szombaton 22 órakor lesz a madridi Santiago Bernabéu Stadionban, míg négy nappal később a spanyol Király-kupa döntőjében is összecsap a két együttes a BL-elődöntős párharc előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik