Benzema: Megmutattuk, mi is tudunk nyolcat lőni

Vágólapra másolva!
2010.12.23. 12:25
null
A triplázó Benzema napról napra jobb akar lenni (Fotó: Action Images)
Címkék
José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője úgy nyilatkozott, több támogatást vár a klubtól a csapatnak, hogy ne csak neki kelljen megvédenie az együttest a sajtó előtt. A portugál szakember elmondta, nincs rosszban Jorge Valdano általános igazgatóval. Karim Benzema a Levante elleni kupasiker után elmondta, a csapat megmutatta, hogy tud nyolc gólt lőni.
RONALDO MINDIG A PÁLYÁN
Bár Cristiano Ronaldo kedden még mandulagyulladás miatt kihagyta a Real Madrid edzését, szerda este már játékra jelentkezett, és három góllal, valamint egy gólpasszal vette ki a részét a sikerből. A portugál futballista az egyetlen a keretben, aki a blancók összes meccsén pályára lépett ebben a szezonban. A bajnokságban az összes találkozót végigjátszotta, míg a Bajnokok Ligájában csak az utolsó, tét nélküli meccsen cserélte le José Mourinho a második félidőben.

José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője a La Gazzetta dello Sportnak adott hosszú interjút, amelyben elmondta, elege van abból, hogy a Real Madridnál állandóan az ő feladata, hogy a játékvezetőket kritizálja.

„Kezdek belefáradni abba, hogy állandóan kapok egy listát a játékvezető nagyobb hibáiról, és azt kérik tőlem a vezetők, hogy én támadjam meg őket. Az egész klubnak kellene védenie a csapatot, nem lehet az edző mögé bújni” – mondta Mourinho, aki az együttese legutóbbi, Sevilla elleni bajnokiját követő sajtótájékoztatón megmutatott egy a Real Madrid logójával ellátott listát az újságíróknak, amelyen a meccset vezető bíró hibái voltak felsorolva – nem mellékesen az észrevételek többsége jogos volt.

A portugál szakember nem keresett kifogásokat a Barcelona elleni 5–0-s kudarcra az olasz lapnak adott interjújában, és azt mondta, ha tovább folytatódik a meccs, 7–0 vagy 8–0 is lehetett volna a végeredmény, de még mindig jobb egy ilyen vereség, mint sok 1–0-s bukás.

Mourinho a Real Madrid Levante elleni kupameccse után is nyilatkozott, és azt mondta, nincsen baja Jorge Valdano általános igazgatóval, de továbbra is megmondja mindenkinek a véleményét.

VALDANO: NORMÁLIS A KAPCSOLATUNK MOURINHÓVAL

Jorge Valdano, a Real Madrid általános igazgatója szerint csak néhány apróságban tér el a véleménye José Mourinhóétól, ami normális.

 

„A klub más fontos területein dolgozunk, és normális a kommunikáció közöttünk. Bizonyos apró dolgokban más az értékrendünk, és a figyelem középpontjában kell lennünk. Az elnök nem tulajdonít jelentőséget ennek. Arra kell törekednünk, hogy minimalizáljuk a média hatását a klubra, és jobbá tegyük a Real Madridot” – mondta Valdano.

„Nem igaz, hogy rossz a kapcsolatom Valdanóval. Sohasem azzal foglalkozom, mit gondolnak rólam, hanem azzal, hogy a csapatom profi, fegyelmezett és boldog legyen. Aggódtam amiatt, hogy a szurkolók nem kritizálják a játékosokat még egy vereség után sem. De én kritikus ember vagyok, és nem mondok mindenkinek igent” – mondta Mourinho.

Karim Benzema mesterhármassal járult hozzá a Real Madrid Levante elleni sikeréhez, és a francia támadó a meccs után elmondta, örül, hogy megmutatták, a királyi gárda is tud nyolcgólos gálát rendezni – utalva rá, hogy a Barcelona 8–0-ra kiütötte az Almeríát a bajnokságban korábban.

„Ebben a szezonban megnyerjük a bajnokságot. Nagyszerű mecscet játszottunk, és megmutattuk az embereknek, hogy mi is tudunk sok gólt szerezni. Mi is tudunk nyolc, hét vagy hat góllal győzni” – mondta Benzema.

„Három gólt szereztem, de ennél jobban örültem a szurkolók biztatásának. Megmutattuk, hogy képesek vagyunk jó játékkal győzni. Tovább dolgozom, hogy napról napra jobb teljesítményre legyek képes” – tette hozzá a francia támadó.

A MADRIDIAK ÁLTAL KIFOGÁSOLT ESETEK A SEVILLA ELLENI MECCSEN
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik