Benzema halott - szól a Marca ítélete

Vágólapra másolva!
2010.10.27. 12:14
null
Benzema nagyot bukhat a tegnapi meccs miatt (Fotó: Action Images – archív)
A Real Madrid nem tudta megverni idegenben a Real Murciát a spanyol Király-kupában, és bár José Mourinho úgy nyilatkozott, elégedett volt a csapatával, a Marca sportnapilap szerint a második félidőben lecserélt Karim Benzema eljátszotta utolsó esélyét, hogy stabil tagja legyen a királyi gárdának.

José Mourinho kétszer is figyelmeztette játékosait a Real Murcia elleni meccs előtt, hogy ha nem veszik komolyan a harmadosztályú csapat elleni találkozót, annak súlyos következményei lesznek.

A blancók azonban nem tudták megnyerni az idegenbeli kupameccset, és a királyi gárdához közel álló Marca napilap szerint a mérkőzés legnagyobb vesztese Karim Benzema lehet, aki eljátszotta utolsó esélyét arra, hogy a madridiak alapembere lehessen. Az újság mai száma Mourinhót korábbi kijelentését idézve a „Halott" címmel jelent meg, utalva rá, hogy Benzema nem nyújtott olyan teljesítményt, amilyet a portugál szakember elvárt.

RONALDO ISMÉT CÉLKERESZTBEN
Cristiano Ronaldo arcán egy zöld folt jelent meg a Murcia elleni meccs 72. percben, amikor éppen egy szabadrúgás elvégzéséhez készülődött, és a portugál sztáron nem egy furcsa kiütés jött elő, hanem lézerrel vették célba a lelátóról a hazai szurkolók. A Real Madrid futballistájával nem először fordult elő hasonló: a legutóbbi szezonban a Camp Nouban, Marseille-ben és Lyonban is célba vették a szem épségére veszélyes „fegyverrel".

„Ma nem aggódom Benzema teljesítménye miatt, a kupában kell bizonyítania” – mondta Mourinho még a Racing Santander elleni bajnoki siker után, amikor a francia támadó csereként állt be. Benzema kezdő is volt Murciában, de a 62. percben Gonzalo Higuaín állt be a helyére.

A Marca szerint Mourinho a cserével jelezte a pályát csalódottan elhagyó Benzemának, hogy megbukott a teszten, és az újság szerint az is elképzelhető, hogy ez volt a támadó utolsó nagy lehetősége a bizonyításra. Mindenesetre a portugál tréner egész más hangnemben nyilatkozott, mint a meccs előtt.

„Elégedett vagyok a csapattal. Játékosaim legjobbjukat nyújtották, és voltak is lehetőségeink, de a Murcia kapusa fantasztikus napot fogott ki. Semmiért sem hibáztatom a csapatomat, mivel mi irányítottuk a találkozót, és az ellenfélnek nem voltak lehetőségei” – mondta Mourinho, aki nem volt hajlandó Benzemáról beszélni.

„Nem a Castilla játékosai játszanak majd a hétvégén, mivel a futballistáim jól akartak teljesíteni a meccsen. Nyilvánvaló, hogy voltak, akiknek nem ment olyan jól, de mindenki akart, és ez a lényeg. Elégedett vagyok a játékkal. A kritikáim azoknak szólnak, akik nem veszik komolyan a meccseket, és nem tesznek meg mindent, ám nem erről volt szó. Ezzel a hozzáállás nem lesz gond a visszavágón, biztosan megnyerjük a hazai meccset” – tette hozzá a portugál szakember.

GUARDIOLA SZERINT MÉG NEM DŐLT EL A TOVÁBBJUTÁS

A „Baby Barcának” nem okozott gondot a Ceuta elleni idegenbeli mérkőzés megnyerése: a tartalékos katalánok 2–0-ra győztek Maxwell és Pedro góljával. Josep Guardiola szerint még nem dőlt el a továbbjutás.

 

„Gratulálok a csapatomnak! A második félidőben nem voltunk elég pontosak. Ha betalálunk még egyszer, eldöntöttük volna a továbbjutást, ami egyelőre nyílt. Rossz hír, hogy Jeffrén megsérült” – mondta Guardiola.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik