Bayern: Guardiola távozik, Ancelotti váltja – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.20. 11:43
null
Guardiola (balra) a szezon végén elhagyja a Bayernt, felkészül Ancelotti (Fotó: Reuters)
Pep Guardiola, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München 44 esztendős vezetőedzője a szezon végén távozik a bajorok kispadjáról, helyét pedig Carlo Ancelotti veszi át – jelentette be Karl-Heinz Rummenigge, a klub első embere.

 

Guardiola a hírek szerint a hét közepén jelezte a Bayern vezetőségének, nem kívánja meghosszabbítani 2016 nyarán lejáró szerződését, sokan pedig azt is tudni vélik, hogy a Manchester Citynél folytatja pályafutását.

A Bild.de néhány napja megírta, hogy a bajor gárda már azt is tudja, kivel pótolja a távozó Guardiolát: a katalán szakember helyét Carlo Ancelotti veszi át, aki a korábbi sajtóhíreknek megfelelően megegyezett a Bayern Münchennel, megbízatása három évre szól a német rekordbajnoknál.

A 44 éves tréner távozását, valamint Ancelotti érkezését vasárnap Karl-Heinz Rummenigge, a klub első embere is megerősítette.

A Barcelonával kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Guardiola 2013-ban érkezett Münchenbe, ahol két bajnoki cím mellett megnyerte a klubvilágbajnokságot, az európai Szuperkupát és a Német Kupát, ugyanakkor a BL-ben mindkétszer az elődöntő jelentette a végállomást együttese számára. A most zajló BL-sorozat egyik favoritjaként a nyolcaddöntőben a Juventusszal találkoznak. A bajnokságban az élen áll az FCB, 17 fordulót követően nyolc ponttal vezet a második helyezett Dortmund előtt, a Német Kupában pedig negyeddöntős, a Bochummal mérkőzik meg.

Fél év múlva lezárul tehát a Guardiola-éra a Bayernnél: eddig ezek a trófeák vannak bent a katalán tréner vitrinjében.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik