Barca: Xavi elárulta, Guardiola miatt nem ment a Bayernhez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.15. 20:07
null
Xavi Pep Guardiola miatt nem szerződött a Bayern Münchenhez (Fotó: Reuters)
Xavi Hernández, a La Ligában szereplő Barcelona labdarúgócsapatának (már nem ott játszó) ikonja elismerte, 2008-ban a katalánok vezetősége el szerette volna adni, ám ő végül Pep Guardiola hatására maradt a gránátvörös-kékeknél.

 

„2008-ban, miután a Real Madrid megnyerte a bajnokságot, a Barcelona pedig semmit sem nyert, a klub vezetősége elmondta nekem, hogy el szeretne adni” – emlékezett vissza a 35 esztendős Xavi.

„Úgy mentem el az Európa-bajnokságra, hogy tudtam, ha jó ajánlat érkezik értem, a Barca elad. Beszéltem az ügynökömmel, és a Bayern München szerződtetett volna, Karl-Heinz Rummenigge (a Bayern München vezérigazgatója – a szerk.) engem akart.”

„A katalánoknál akkor nevezték ki Josep Guardiolát vezetőedzőnek, nekem pedig nagyszerű Eb-m volt, és Guardiola azt mondta, ne váltsak, mert nem tudná elképzelni nélkülem a csapatot, és élvezni fogom az ittlétet. Egyszerűen magával ragadtak a szavai!”

Xavi maradt a Barcánál, amelynek színeiben 2015-ös távozásáig összesen 742 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 84 gólt szerzett, és 164 gólpasszt osztott ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik