Barca: Xavi aláírt új klubjához, évi 3 milliárdért - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.26. 16:45
null
Balra nézek, jobbra passzolok – Xavi a következő idénytől Katarban osztogathat (Fotó: AFP)
Az As információja szerint a jelenleg még a Barcelona labdarúgócsapatát erősítő Xavi aláírt új klubjához, a katari al-Szaddhoz, amelynél a következő idénytől évi 10 millió euró lesz a fizetése.

 

Xavi távozásáról már tavaly is sokat pletykáltak, de a világ- és Európa-bajnok középpályás végül maradt a Barcelonában. Idén nyáron azonban már elhagyja pályafutása eddigi egyetlen klubját, az As pedig azt is tudni véli, hogy a katari al-Szaddnál folytatja. A madridi székhelyű lap szerint Xavi már alá is írta a szerződését az arab csapathoz, amelyhez három évre kötelezte el magát, plusz egy esztendőre szóló opcióval.

A 35 éves középpályás állítólag idényenként 10 millió eurót (kb. 3 milliárd forint) keres majd. Az aktív játék mellett tanácsadóként dolgozik majd az Aspire-akadémián, amely a 2022-es katari világbajnokságra nevel játékosokat a házigazda válogatottnak.

Nem Xavi lenne az első híres spanyol futballista az al-Szadd alkalmazásában, hiszen Raúl, a Real Madrid ikonja is a katari klubot szolgálta 2012 és 2014 között.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik