Barcelona: váratlan helyről érkezhet védő – sajtóhír

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.05.14. 07:12
null
Foyth (2) tízszeres válogatott, klubjában viszont közel sem alapember (Fotó: AFP)
Juan Foyth finoman szólva sem alapember jelenlegi csapatában, a Tottenhamben – mégis felhívta magára az FC Barcelona figyelmét a The Mirror beszámolója szerint.

 

Sajtóhírek szerint az FC Barcelona két középső védőjét, az RB Leipzig által csábított, jelenleg a Schalkénál kölcsönben szereplő Jean-Clair Todibót, valamint a rendre sérülésekkel bajlódó, többek között épp a Tottenhammel szóba hozott Samuel Umtitit is elveszítheti. Ha ez így lesz, legalább egy, de inkább két új védő érkezhet a katalánokhoz, s a költséghatékony megoldásnakJuan Foyth bizonyulhat.

A 22 éves, tízszeres argentin válogatott bekk sérülten kezdte a 2019–2020-as idényt, majd az ősszel José Mourinho által átvett Tottenhamben csak hét meccsen kapott lehetőséget (ötször le- vagy becserélve).

Foyth értékét 13.5 millió euróra teszi a Transfermarkt. Előnye, hogy középső védő mellett jobb oldali szélsőt is tud játszani. Hátránya viszont épp a meccshiány lehet: 2017 augusztusa óta a Spurs játékosa, ennyi idő alatt csupán 32 tétmeccsen kapott lehetőséget Angliában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik