Barcelona: új szerződést és vele 220 millió eurós kivásárlási árat kaphat Fati

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.10.14. 18:27
null
Ansu Fati új szerződést kaphat a Barcelonánál (Fotó: AFP)
Ugyan épp a nyáron kapta meg élete első profi szerződését, máris hosszabbíthat az FC Barcelona Ansu Fatival. Az első csapat keretéhez idény nyáron csatlakozott, több klubrekordot is átíró támadó kivásárlási ára 220 millió, fizetése egymillió euróra emelkedhet – írja az El Mundo Deportivo.


A 2019–2020-as évad elején berobbant Ansu Fati hivatalosan is a Barcelona első keretéhez kerülhet, köszönhetően az új kontraktusnak, amely a jelenlegi, 2022-ig szóló szerződésnél is tovább kötné őt a katalánokhoz.

Fati Lionel Messi fivérének, Rodrigónak a közbenjárásával állapodott meg a nyári szerződéséről, abban 110 millió eurós kivásárlási ár szerepel – ez önmagában is korosztályos rekord a Barcelonánál. Ezt a díjat most a duplájára, vagyis 220 millióra emelné a katalán klub, miközben Fati megkaphatná a hónapokkal ezelőtt kért egymillió eurós garantált fizetését is.

Az időközben spanyol állampolgárrá avanzsáló csatárreménység augusztus 31-én, az Osasuna ellen szerzett találatával a Barcelona valaha volt legfiatalabb gólszerzőjévé vált a La Ligában (16 éves, 304 napos), megelőzte Bojan Krkicet, ezzel párhuzamosan a harmadik legifjabb lett az egész spanyol élvonal történetében (Fabrice Olinga és Iker Muniain áll ebből a szempontból előtte).

A Valencia ellen 5–2-re megnyert bajnokin aztán újabb csúcsokat írt át: 16 évesen és 318 naposan ismét csak az eddigi legfiatalabb játékosként könyvelhettük el, aki tétmérkőzésen gólt lőtt a Camp Nouban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik