T. I. 2019.09.20 12:26 Frissítve: 2019.09.20 13:39

Barcelona: új e-mailek kerültek elő a Griezmann-ügyben – sajtóhír

Az El Mundo Deportivo állítja, újabb bizonyítékokhoz kapott hozzáférést, ezek szerint az FC Barcelona már márciusban felvette a kapcsolatot Antoine Griezmann-nal és menedzsmentjével, hogy az átigazolásáról egyeztessenek, holott ehhez az Atlético Madrid nem adott engedélyt. Mint beszámoltunk róla, az egészen meghökkentőnek tűnő 300 eurós pénzbírságtól egészen a Camp Nou bezárásáig büntethetik a katalánokat, ha a spanyol szövetségnél úgy találják, szabálytalanok voltak.

Antoine Griezmann miatt kerülhet bajba a Barcelona (Fotó: AFP)


A spanyol lap beszámolója szerint a most hozzájuk jutott levelezés Griezmann bónuszairól szól, a francia támadó többek között 14 millió eurót kért aláírási pénzként, de menedzsmentjének és hozzátartozóinak is jutott pénz a megállapodás részeként. A levelezés 2019 márciusából való, amikor az Atlético Madrid korábbi álláspontja szerint az FC Barcelona még nem vehette volna fel a kapcsolatot Griezmann-nal.

Bár augusztus közepén arról lehetett olvasni, az Atlético Madrid visszavonta panaszát, amit amiatt nyújtott be, mert véleménye szerint az FC Barcelona vezetősége a szabályokkal ellentétesen, a madridi klub hozzájárulása nélkül kezdett tárgyalásba Griezmann-nal.

Igaz, az El Mundo akkor is hozzátette, ha az Atléti le is tesz az elszámoltatásról, a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) hivatalból befejezheti a vizsgálatot. A lap akkor azt írta, a jelenlegi szabályozások mellett kevés esély mutatkozik arra, hogy szankcionálják az esetet.

Jelen állás szerint sem igazán lehet: a madridiak által a nyáron kért, a szerződés érvényességének megszüntetése nem opció, ezzel szemben a kiírás paragrafusait böngészve valahogy kisült egy 300 eurós bírságtétel.

Mivel az RFEF-nél is érzik, hogy ez az összeg a modern futball világában nevetséges büntetés lenne, zéró visszatartó erővel a jövőbeli hasonló esetek elkerülésére, ezért a vizsgálatot folytató Juantxo Landaberea azt javasolta, a sportszerűtlenséget sújtsák egymeccses zárt kapus büntetéssel. Most ezt az alternatívát mérlegeli a szövetség versenybizottsága.

A Barcelona 120 millió euróért cserébe szerezte meg Griezmannt, akinek a szerződésében szerepelt egy kitétel, mely szerint július 1-jével csökken ennyire az ára. Ha valaki korábban akart volna megállapodni vele, akkor 200 milliót kellett volna „kicsengetnie”…

2019.10.17 07:58:43

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A Barcelona argentin klasszisa úgy véli, a fiatal magyar játékos megérdemelten kapta meg a Puskás-díjat.

2019.10.15 09:01:17

Spanyol labdarúgás T. D.

Barcelonában és környékén óriási tüntetések vannak • Frenkie de Jong és Ernesto Valverde is megjárta.

2019.10.08 11:30:00

Spanyol labdarúgás R. B.

A szeptember elején kölcsönbe távozó Rafinhának is több barcás játékperc jutott, mint Rakiticnek…

2019.10.06 19:59:59

Spanyol labdarúgás T. D.

Lionel Messi megszerezte idénybeli első bajnoki gólját • Kilenc emberrel fejezte be a meccset a Barca.

2019.09.28 20:23:01

Spanyol labdarúgás T. I.

A Sevilla és az Osasuna után az Atlético legalább eltalálta a Real kapuját – egyszer. Azt is a 90. percben.