Barcelona: Tito Vilanova két hónap után hazatért

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.03.26. 11:59
Kedden hazatért a katalán fővárosba Tito Vilanova, a Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője, akit közel két hónapig kezeltek New Yorkban.

A 44 éves szakember nyálmirigyéből rosszindulatú daganatot távolítottak el decemberben, s januárban utazott el New Yorkba. Korábban, 2011 novemberében is átesett már ilyen operáción. Tavaly december óta Jordi Roura másodedző irányítja a sokáig kisebb hullámvölgyben lévő, ám a Bajnokok Ligájában két hete nyolc közé jutó katalán sztárgárdát.

A csapat tájékoztatása szerint a szakember reggel ért Barcelonába, s már az otthonában pihen. Az együttes mai edzésén még biztosan nem lesz ott, s egyelőre az is kérdéses, hogy mikor ül majd vissza a kispadra.

Amióta Vilanova nincs a gárda mellett, az ősi rivális Real Madrid nemcsak bajnoki mérkőzésen győzte le a Barcelonát, hanem kiejtette a Király-kupából is. Az élvonalban ugyanakkor magabiztosan vezetnek a gránátvörös-kékek – 13 pont az előnyük a fővárosiakkal szemben tíz fordulóval a zárás előtt –, a Bajnokok Ligájában pedig negyeddöntőt játszanak a Paris Saint-Germainnel.

A Barcelona következő bajnoki mérkőzése szombaton lesz a Celta Vigo otthonában, a PSG elleni első, idegenbeli BL-erőpróbájuk pedig április 2-ára esik.

EZZEL A VIDEÓVAL KÖSZÖNTÖTTE A KATALÁN KLUB A TRÉNERT

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik