Barcelona: Tegyék fel a banánt dobáló képét a netre! - Alves

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.29. 10:33
null
„A világ fejlődik, és vele együtt kell fejlődni” – nyilatkozta a Barcelona brazil védője (Fotó: Reuters)
A Barcelona brazil védője, Dani Alves ismét megszólalt az őt érő vasárnapi incidens kapcsán, mint ismeretes, megdobták őt banánnal a Villarreal szurkolói, mire ő harapott egyet a pályára dobott gyümölcsből.

„Nagyon sok rasszista megnyilvánulás éri a külföldieket. Úgy reklámozzák az országot, mintha az első világ tagja lenne, de néhány dologban nagyon elmaradott. A FIFA-nak nagyobb figyelmet kellene fordítania ezekre a megnyilvánulásokra" – nyilatkozta Dani Alves a Radio Globónak.

„Nem gondolkodtam a következményeken. A világ fejlődik, és vele együtt kell fejlődni – mondta Alves, aki a banánt bedobó szurkolóról, akit a Villarreal már azonosított, is említést tett. – Ha tudják, tegyék fel a fotóját az internetre, hogy az a szégyen érje, amit megérdemel."

Mint arról tegnap már beszámoltunk, a Villarreal szurkolók segítségével azonosította a vétkes drukkert.

A klub illetékes bizottsága időközben már meg is tárgyalta a rasszista drukker ügyét. A döntés értelmében soha többet nem teheti be a lábát az El Madrigalba, megfosztották szezonbérletétől, szurkolói kártyájától.

A klub egyúttal ismét sajnálatát fejezte ki a vasárnapi eset kapcsán, és nyomatékosította, hogy az erőszak, a diszkrimináció, a rasszizmus és az idegengyűlölet minden formáját abszolút elutasítja.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik