Barcelona: távozik a La Masia egyik legnagyobb tehetsége

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2019.07.23. 18:25
null
A szakemberek szerint Xavi Simons (középen) jó eséllyel pályázott volna arra, hogy felkerüljön a Barcelona első csapatába (Forrás: Twitter)
Távozik az FC Barcelonától a La Masia egyik legnagyobb tehetségének tartott Xavi Simons – erről a 16 éves futballista maga számolt be a közösségi oldalain.

„Egy részemet Barcelonában hagyom, s Barcelona egy része mindörökké bennem él majd. Nehéz nap a mai számomra, mert senki sem szeret búcsúzkodni, még kevésbé, ha az otthonodtól köszönsz el” – olvasható Simons búcsúüzenete a közösségi médiában.

A Mundo Deportivo információi szerint a tehetséges futballista távozásának hátterében az állhat, hogy ügynöke, Mino Raiola kedvezőbb anyagi feltételeket kínáló klubhoz szerette volna irányítani. A katalán sportlap úgy tudja, a Barcelona éves szinten 200 ezer eurós fizetést, állandó helyet az ifi A-ban (Juvenil A) és a B-csapatban történő bemutatkozása esetén további bónuszokat kínált fel a 16 éves játékosnak, aki azonban nemet mondott az ajánlatra, és a PSG-be igazolt.

Simons párizsi szerződése három évre szól.

Xavi Simons a PSG mezével
Xavi Simons a PSG mezével

Néhány spanyol forrás arról ír, Simons távozása újabb jele annak, hogy a Barcelona utánpótlásképzése rossz irányba halad, ám Albert Rogé, a Sport újságírója úgy tudja, a katalán klubnál nem kongatják a vészharangokat, mondván, tisztességes ajánlatot tettek a fiatal középpályásnak, és tudomásul vették, hogy Simons nem fogadta el azt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik