Barcelona: „Szégyellek kimenni az utcára” – André Gomes darabokban

Vágólapra másolva!
2018.03.12. 17:29
null
André Gomes játékán minden héten érződik az önbizalomhiány (Fotó: AFP)
Az FC Barcelona labdarúgócsapatának középpályása, André Gomes talán a kelleténél is őszintébben nyilatkozott a Panenka című lapnak. A portugál válogatott futballista elmondta, egyáltalán nem élvezi a futballt, és néha szégyelli elhagyni a házát.

 

A most 24 éves középpályásért a Barcelona 2016 nyarán 35 millió eurót fizetett a Valenciának, de Gomes az azóta eltelt több mint másfél évben nem tudta bizonyítani, hogy a katalán klub vezetői miért fűztek nagy reményeket a szerződtetéséhez. Teljesítményét rengeteg kritika éri, s bár Ernesto Valverde vezetőedző türelme még mindig nem fogyott el vele kapcsolatban, a nyáron valószínűleg távozik Barcelonából.

„Nem érzem jól magam játék közben. Nem élvezem, amit csinálok. A barátaim azt mondják, olyan, mintha behúzott kézifékkel játszanék. Ebben van is igazság, és aggasztó, hogy nem tudok továbblépni” – szomorkodott Gomes, aki a jelenlegi szezonban 25 tétmérkőzésen egy gólpasszt tud felmutatni.

„A Barcelonánál eltöltött első hat hónapom után megváltoztak a dolgok. Nagyobb nyomás nehezedett rám, ami rendben is van, de túlságosan kritikus vagyok magammal szemben. Maximalista embernek vallom magam, nem tudom tolerálni a hibáimat. Talán nem ez a legjobb szó, de úgy érzem magam, mint aki a pokolba került” – folytatta a portugál labdarúgó.

„Nem tudom kiverni a fejemből a negatív pillanatokat, ami hatással van a teljesítményemre. Túl sokat gondolkodok. Már ott tartok, hogy szégyellem magam, és szégyellek kimenni az utcára, hogy az emberek hogyan néznek majd rám” – tette hozzá Gomes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik