T. I. 2019.12.04 17:37 Frissítve: 2019.12.04 19:43

Barcelona: Rakitic elárulta, hová igazolna, ha nem maradhat

Örömmel visszatérne Sevillába, de előtte még meg akar küzdeni a helyéért a Barcelonánál, és reméli, képes lesz bebizonyítani, még mindig hasznos tagja tud lenni a katalán csapatnak – minderről Ivan Rakitic, a gránátvörös-kékek mellőzött középpályását az As idézte.

Ha Rakitic választhat, a Sevilla lesz a Barcelona utáni klubja (Fotó: AFP)

 

„Meglátjuk, mit hoz a jövő. Ha lesz beleszólásom, mindenki tudja, hogy örömmel mennék vissza Sevillába. Sokszor elmondtam már, ha van egy mez, amelyet örömmel hordanék újra, az az övéké. Örömmel tölt el az, ahogyan a csapatot építkezni látom. Jó egy egyre erősebb Sevillát látni a spanyol bajnokságban. Ha egyszer lesz rá lehetőségem, valóra váló álom lenne újra a Sevilla mezében futballozni” – nyilatkozta a jelenlegi idényben a Barcelonában 13 mérkőzésen csupán 456 percet kapó, és csak egyet, épp a legutóbbi, Atlético Madrid elleni rangadót végigjátszó Rakitic.

A 31 éves labdarúgó, aki 2014-ben igazolt a Barcelonához, Sevillában egy díjátadó ünnepségen vett részt, ott állt a sajtó rendelkezésére.

„Játszani szeretnék, újra élvezni a futballt. Még mindig képes vagyok a legmagasabb szinten játszani, sok van bennem, és be akarom bizonyítani, hogy sokat adhatok egy olyan csapatnak is, mint a Barcelona. Még mindig mindent meg akarok nyerni, és ehhez nincs jobb hely Barcelonánál. Ha ez nem jön össze itt, máshol kell folytassam – tette hozzá a horvát labdarúgó, aki iránt lapértesülések szerint pont a hétvégén legyőzött Atlético az egyik legélénkebb érdeklődő.

„Az ilyen pletykákat mindig felkapják... Meglátjuk, mi történik. Az Atlético nagy csapat, mindig harcban van a nagy címekért. Ez motiváló, de még egyszer, ha megvan a lehetőségem a játékra, akkor jobb csapatnál nem lehetnék, mint a Barcelona” – idézték a rutinos középpályást.

2020.01.26 23:12:43

Spanyol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

ALAPVONAL. Változtathatnak a körülményeken, bőszen váltogathatják a beosztottakat, villoghatnak a rekordbevétellel, de ez nem sokat ér, ha a barcelonai problémák magja ugyanaz marad: állandóan Lionel Messitől várják a megváltást.

2020.01.26 20:40:06

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Kihasználta a Barcelona vereségét a Madrid, a győztes gólt Nacho szerezte a 78. percben.

2020.01.25 15:36:15

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Ter Stegen egy félidőn át tartotta a lelket a Barcában, de a fordulás és Alba öngólja után nem volt menekvés.

2020.01.22 18:43:21

Spanyol labdarúgás B. J.

Teljesítették a célt a felek a Király-kupában: a hazaiak gólt szereztek, nagyot harcoltak, a vendégek továbbjutottak.

2020.01.22 18:42:10

Spanyol labdarúgás B. J.

...de Antoine Griezmann két góljával továbbjuttatta csapatát a harmadosztályú ellenfél otthonában.