T. I. 2019.10.31 11:13 Frissítve: 2019.10.31 12:38

Barcelona: Piqué a fizetéséből is áldozna Neymar visszatéréséért

A nyár egyik „legforróbb” témája Neymar esetleges visszatérése volt Barcelonába. A PSG-nél sokáig emiatt mellőzött szélső korábbi csapattársa, Gerard Piqué szerint komoly erősítés lenne a jelenlegi katalán csapat számára is – s bár viharos körülmények között távozott két idénnyel ezelőtt, az akkori viselkedését meg lehet bocsátani.

 

Piqué és Neymar a Barca legutóbbi, 2015-ös Bajnokok Ligája-győzelme után (Fotó: AFP)


Akár fizetése egy részéről is lemondana Piqué, csak azért, hogy újra Neymarral futballozhasson a Barcelonában – derült ki a spanyol bekk Cadena SER-nek adott rádióinterjújából. A 32 éves bekk elárulta, több csapattársa is hajlandó lenne változtatni a szerződésén, hogy a katalán csapat meg tudjon felelni a pénzügyi fair play (FFP) előírásainak, ugyanakkor legyen pénze a brazil játékos megszerzésére is.

„A labdarúgásban bármi megtörténhet, és ez minden nyáron csak egyre világosabbá válik. Néha azt gondolod, egy ajtó bezárult, aztán mégis nyitva találod – nyilatkozta Piqué a kérdésre, a brazil labdarúgó valóban visszatérhet-e. – A pénzügyi fair play nem lehet akadály. Már korábban is felajánlottuk a klubvezetésnek, ha csak ezen múlik a dolog, benne vagyunk a szerződésmódosításban. Tudjuk, hogy meg kell felelni a szabályoknak, tudjuk, hogy többen is keresték a módját annak, hogy lehetne biztosítani Neymar szerződésének feltételeit. Személy szerint ha ezzel segíteni tudok a klubnak, nincs vele problémám” – mondta Piqué.

Az ötlet valójában nem is kellene, hogy a Barcelona-játékosok számára pénzkiesést jelentsen, hiszen a katalán csapat a következő idényekben fokozatosan visszaemelhetné a futballisták bérét, három-négy év alatt akár a kiesett összeget is visszapótolva. 

Neymar 2017 nyarán világrekordot jelentő, 222 millió euróért cserébe szerződött a Barcelonától a PSG-hez.


2020.08.05 12:49:08

Spanyol labdarúgás T. D.

A visszavonuló kapusklasszisnak többek között Gianluigi Buffon és Oliver Kahn is üzent.

2020.08.02 22:06:38

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. A királyi klubban ketyeg az egyik legkegyetlenebb óra, a biológiai, a kiszemeltek zöme francia.

2020.07.21 19:38:24

Spanyol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „Nem én vagyok a legjobb edző, és nem én vagyok a legjobb taktikus. De vannak más jó tulajdonságaim. Szenvedélyes és motivált vagyok, ez a kettő sokkal többet ér.”

2020.07.19 16:34:08

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Iksszel búcsúzott a La Liga új bajnoka, Benzema nem lett gólkirály, a Leganésnek két ziccere volt a végén.

2020.07.19 16:33:16

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

És gólkirály lesz az argentin ász, hacsak meg nem táltosodik Benzema a Real kilenckor kezdődő mérkőzésén.