Barcelona: önös érdek vezethette az elnököt Paulinho ügyében?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.15. 18:19
null
Bartomeu ellen megindult a támadás (Fotó: AFP)
Nagy botrány kerekedhet abból, ha bebizonyosodik, hogy a brazil Paulinhót csak azért szerződtette a Barcelona futballcsapata, mert a klub elnöke, Josep Maria Bartomeu ezáltal saját cégét juttatta előnyhöz egy kínai gigaberuházásban.

 

Az első hallásra merész összeesküvés-elmélettel a Barcablaugranes.com oldal rukkolt ki, amely feltárta az esetleges háttérszálakat.

A portál úgy tudja, hogy Josep Maria Bartomeu klubelnök, egyben az ADELTE vezérigazgatója – amely cég mérnöki szolgáltatásokat nyújt repterek, kikötők és szállítmányozó vállalatok számára – nem véletlenül tárgyalt a Kuangcsou Evergrande együttesével. A spanyol társaság ugyanis Kína felé terjeszkedne, és szeretne megkapni egy nagy munkát az Ocean Flower Island építésében.

A projekt a Kína déli partjai mellett fekvő Hajnan szigetcsoporton valósul meg, és a világ kulturális turisztikai attrakciója lehet, amely többek között magába foglalja majd a világ legnagyobb konferencia-központját, 58 modern szállodát, a hétcsillagos Peninsula Hotelt, egy vízi vidámparkot és egy nagy bevásárlóközpontot, de lenne arborétum és egy 40 km-es homokos partszakasz is.

ocean629
ocean629

A projekt az Evergrande csoporté, és a munkára már bejelentkezett a Real Madrid elnökének, Florentino Péreznek a cége is. Azonban Bartomeu egy merész húzással megvette Paulinhót 40 millió euróért a Kuangcsou Evergrandétől, remélve, hogy ezzel helyzeti előnybe kerül majd a dél-kínai építkezéseken, állítja a Barcablaugranes.com portál.

A hír egyelőre nem több pletykánál, de logikailag valóban van benne ráció. Nem véletlen, hogy az egyik legnagyobb példányszámú madridi napilap, az El País is megemlítette Paulinhóról szóló írásában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik