Barcelona: olyan mezben játszanak, mint a 92-es BEK-döntőn

Vágólapra másolva!
2017.03.29. 18:38
null
A Barcelona kezdőcsapata az 1992-es BEK-döntőn (balról jobbra), felső sor: Andoni Zubizarreta, Nando, Julio Salinas, Ronald Koeman, Michael Laudrup, Hriszto Sztoicskov, Eusebio Sacristán; alsó sor: José Mari Bakero, Albert Ferrer, Pep Guardiola, Juan Carlos
A Barcelona labdarúgói az Eibar elleni május 20-i bajnokijukon olyan mezben lépnek pályára, mint amilyenben elődeik a klub első BEK-címét megszerezték 1992-ben.

 

A Barcelona ötször nyerte meg az első számú európai kupasorozatot, az elsőt 1992. május 20-án. Pont 25 évvel a Sampdoria ellen a Wembleyben megnyert BEK-döntő után, idén május 20-án az Eibart fogadják a katalánok a La Liga utolsó fordulójában, az évforduló alkalmából pedig olyan mezben játszanak majd, mint amilyet a Johan Cruyff által irányított Dream Team viselt az utolsó BEK-döntőn.

Az akkori hősök közül a bolgár Hriszto Sztoicskov és a holland Ronald Koeman is jelezte, hogy részt vesz a májusi bajnokival egybekötött ünnepségen, amelynek José Mari Bakero (a 92-es csapat egyik középpályása) lesz az úgynevezett biztosa.

Az 1991–1992-es volt a BEK (Bajnokcsapatok Európa-kupája) utolsó kiírása, a következő szezontól már Bajnokok Ligája néven futott a sorozat. A Wembleyben megrendezett finálét 1–0-ra nyerte meg a Barcelona, Ronald Koeman hosszabbításban lőtt szabadrúgásgóljával.

Érdekesség, hogy a Sampdoria kezdőcsapatában két légiós szerepelt (a szlovén Srecko Katanec és a brazil Toninho Cerezo), míg a Barcáéban három (a holland Koeman, a bolgár Sztoicskov és a dán Michael Laudrup), a cserék között pedig csak egy légiós volt, a sampdoriás brazil Paulo Silas, aki nem lépett pályára.



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik