MTI/NSO 2020.04.02 13:28 Frissítve: 2020.04.02 13:58

Barcelona: Neymart és Lautarót is akarják a nyáron – sajtóhír

A spanyol bajnoki címvédő FC Barcelona klubvezetősége még a következő futballbajnoki szezon előtt meg akarja szerezni mind a brazil Neymart, mind az argentin Lautaro Martínezt – írta csütörtökön a Mundo Deportivo.

 

Neymar visszatérése a Barcelonába hetek óta téma a spanyol sportsajtóban (Fotó AFP)

 

A spanyol sportlap szerint a katalán elitalakulat támadósorát akarják jelentősen megerősíteni a PSG brazil ászának és az Internazionale argentin válogatott csatárának szerződtetésével. A Mundo Deportivo azt írja, a prioritás Martínez szerződtetése, míg Neymar „stratégiai” igazolás lenne. Az újság a klubelnök Josep Maria Bartomeu hét eleji nyilatkozatát is idézi, amely szerint a Barca „hatalmas átigazolásokat” akar nyélbe ütni, „függetlenül a koronavírus terjedésével előállt helyzettől”.

A 28 éves Neymar már többször értésre adta, hogy Párizsból örömmel térne vissza Barcelonába korábbi csapatához, és a 22 esztendős Martíneznek is vonzerőt jelent, hogy a spanyol gárdában együtt játszhatna honfitársával, a hatszoros aranylabdás Lionel Messivel.

Az igen jelentős pénzmozgással együtt járó transzfer nyélbe ütésénél megoldandó feladatot jelent az a La Ligában élő szabály, amely szerint az Európai Unión kívüli országokból és EU-s útlevéllel nem rendelkező játékosokból legfeljebb hármat szerepeltethet bármelyik élvonalbeli spanyol csapat, márpedig a Barcánál átlépnék a keretet Neymar és Lautaro Martínez szerződtetésével.

A Mundo Deportivo szerint ezen úgy segíthetnek, hogy a támadó középpályások közül a brazil Arthur Melo maradna, s a chilei Arturo Vidal távozna.

Messi – mivel az argentin mellett spanyol állampolgársága is van – európai játékosnak számít.

A Sky Sports értesülései szerint a Barcelona bevonná a Neymar-transzferbe Antoine Griezmannt is. A tavaly nyáron 120 millió euróért szerződtetett francia támadót a csereügylet során 100 millió euróra értékelnék, míg Neymar ára ezúttal 150 millió euró lenne. A brazil 2017-ben rekordot jelentő 222 millió euróért csatlakozott a PSG-hez.

A Mundo Deportivo csütörtöki címlapja

 

2020.05.25 10:50:16

Spanyol labdarúgás GALAMBOS DÁNIEL (KÉPES SPORT)

A Képes Sport összegyűjtötte a katalánok újkori történetének legjobb tízeseit.

2020.05.20 22:13:11

Spanyol labdarúgás VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A futballmúlt rendíthetetlen és megváltoztathatatlan.

2020.05.01 16:20:42

Spanyol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM, SZÖLLŐSI GYÖRGY

Terjedelmes írással tiszteleg Puskás Ferenc emléke előtt a spanyol konzervatív napilap, az ABC.

2020.04.16 10:34:39

Spanyol labdarúgás FARKAS MÁTÉ

A Real sztárjai is játszottak. Az F1-es közvetítés tapasztalatairól Wéber Gábort kérdeztük.

2020.04.16 10:56:50

Spanyol labdarúgás BABJÁK BENCE

A korábbi újpesti légiós beszélt a valenciai hétköznapokról és a sekélyes emberi kapcsolatokról.