Barcelona: Nem hiszem, hogy ez lenne a megfelelő alkalom – Xavi

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.08.13. 16:20
null
Xavi szerint egyelőre korai lenne a Barcelona kispadja (Fotó: AFP)
Xavi kizárta annak lehetőségét, hogy rövid időn belül ő legyen az FC Barcelona labdarúgócsapatának a vezetőedzője.

 

A klub korábbi középpályása szervezeti problémákat említett okként, amelyek miatt egyelőre marad a katari al-Szadd kispadján.

„Sok a külső hang és a pályán kívüli gond, ezért nem hiszem, hogy ez lenne a megfelelő alkalom – mondta Xavi az Icon című magazinnak. – Januárban elmondtam a klubnak ezt, azóta nem kerestek.”

A 40 éves szakember jelenleg azt tartja a legfontosabbnak, hogy sok tapasztalatot gyűjtsön, és fejlődjön új szerepkörében, de azt hozzátette, nagy megtiszteltetés lenne számára, ha egy napon a Barcelonát irányíthatná.

Lionel Messi megtartásáról a következőképpen vélekedett:

„Messinek szüksége van a Barcára, a Barcának Messire” – jelentette ki Xavi, és sürgette volt egyesületét, hogy adjon új szerződést az argentin csapatkapitánynak, akinek jelenlegi kontraktusa jövő nyáron jár le.

A spanyol válogatottal világ- és kétszeres Európa-bajnok Xavi a Barcelonában nevelkedett, és egészen 2015-ig nem hagyta el a katalánokat, akkor az al-Szaddhoz igazolt, amelynek visszavonulását követően azonnal a vezetőedzője lett. A Barcelonával nyolc bajnoki cím és három kupagyőzelem mellett négyszer nyert Bajnokok Ligáját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik