Barca: megváltozott Ter Stegen ügynökének véleménye

Vágólapra másolva!
2014.04.03. 13:23
null
Talán még Ter Stegen sem látja tisztán a jövőjét (Fotó: Reuters)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Borussia Mönchengladbach kapusának, Marc-André ter Stegennek az ügynöke, Gerd vom Bruch a Sport Bildnek csütörtökön elmondta, a dolgok jelenlegi állása szerint elképzelhetetlennek tartja, hogy védence a nyáron a Barcelonához igazoljon.

 

A menedzser kijelentése egyrészt értelemszerű, hiszen a katalán klubot a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) szerdán kizárta a következő két átigazolási időszakból – igaz, a Barcelona fellebbez az eltiltás ellen –, másfelől viszont érdekes, mert egy nappal korábban még másképp vélekedett.

„Abban biztosak lehetnek, hogy Ter Stegen nem lesz munkanélküli. Nem vagyok ügyvéd, de a kérdés az, hogy a már megkötött üzletek a rendelkezés hatálya alá esnek-e. Marc-Andrénak élő szerződése van a Mönchengladbachhal, ám nem tudom elképzelni, hogy maradjon” – mondta a minap a SiD német hírügynökségnek Vom Bruch.

Ehhez képest a 21 esztendős kapus ügynöke nem egészen 24 órával később már más állásponton volt.

„Ha jól értelmezem a FIFA szankcióját, akkor kizárt dolog, hogy Ter Stegen ezen a nyáron a Barcelonába igazoljon” – mondta a futballista képviselője.

Igen ám, de idézzük fel még egyszer Vom Bruch szerdai szavait: „Nem vagyok ügyvéd, de a kérdés az, hogy a már megkötött üzletek a rendelkezés hatálya alá esnek-e."

Mondandójából akár az is leszűrhető, hogy Ter Stegen ügyében már a szükséges papírokat is aláírták a felek – német sajtóhírek szerint ez februárban valóban megtörtént –, pusztán Víctor Valdésre való tekintettel várat magára a hivatalos közlés. A Barcelonánál ugyanis úgy tervezték, hogy akkor jelentik be a német kapuvédő szerződtetését, amikor a spanyol válogatott kapus a nyilvánosság elé tárja, hogy hol folytatja a pályafutását. A hét hónapra harcképtelenné vált Valdés döntését egyébként állítólag nem befolyásolja a sérülése, mindenképpen távozni szeretne.

A FIFA határozata után azonban borul az eredetileg megírt forgatókönyv, hiszen ha a katalánok fellebbezését elutasítja a nemzetközi szövetség, akkor hiába van Ter Stegennek már aláírt szerződése a spanyol klubbal, az átigazolást nem tudja majd bejegyeztetni a Barcelona a FIFA-nál, így a német nem léphetne pályára új csapata színeiben.

További érdekesség, hogy Ter Stegen utódja már megvan a Gladbachnál, amely március elején 2019 nyaráig szóló szerződést kötött a Basel kapusával, Yann Sommerrel.

Egy szó, mint száz: napról napra, sőt óráról órára látnak napvilágot újabb és újabb elméletek Ter Stegen jövőjét illetően, de ha a Barcelona nem tudja tisztázni magát a FIFA előtt, akkor nehéz elképzelni, hogy lehetősége lesz új játékosok szerződtetésére.

Ez igaz Ter Stegenre, Alen Halilovicra, Marco Reusra és bárki másra is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik