Barcelona: „Megtiszteltetés volt” – Rakitic elbúcsúzott

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.09.02. 16:06
null
Rakitic a katalánok egyik legnépszerűbb játékosaként távozott (Fotó: AFP)
Ivan Rakitic szerdán elbúcsúzott az FC Barcelonától. A Sevillához hat év után visszatérő horvát középpályás hivatalos sajtótájékoztató keretében köszönt el a katalánoktól.

„Hat éve érkeztem az FC Barcelonához, és ma lezárom karrierem egy csodálatos időszakát. Megtiszteltetés volt ezt a mezt viselni. Szeretnék kivétel nélkül mindenkinek köszönetet mondani: a családomnak, a csapattársaimnak, a stábnak, a klubnál dolgozóknak és a szurkolóknak. Hamarosan találkozunk” – búcsúzott a Twitteren Rakitic, aki a sajtótájékoztatón bővebben is visszatekintett barcelonai éveire.

„Aki ismer, tudja, mennyi munkát fektettem be a barcelonai időszakom alatt. Hat évig otthon éreztem itt magam, a családommal szerettünk itt lenni. Az egész város csodálatos volt, az emberekből áradt a szeretet.”

„Rengeteg gyönyörű pillanatom volt, de ha a legszebbet kell kiválasztanom, a berlini Bajnokok Ligája-döntőt mondanám. Egyénileg, azt gondolom, az utolsó előtti évem volt a legjobb. Akkor élveztem a legjobban a játékot, és fontos szerepem volt a csapatban. Ha gólt szerzek a Barca elleni meccsen, nem ünneplek majd.”

A vb-ezüstérmes játékos mindent megnyert az FC Barcelonával, amit csak lehetett: négyszer lett bajnok, ugyanennyiszer kupagyőztes, emellett a Bajnokok Ligáját, a klubvilágbajnokságot, az európai és a spanyol Szuperkupát is magasba emelhette. 310 mérkőzésen 35 góllal és 42 gólpasszal segítette a katalánokat – emlékezetes gólok is fűződnek a nevéhez, például a Tottenham elleni bomba vagy a berlini BL-döntőben szerzett találat.

Card


Card

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik