K. Zs. 2020.03.14 18:24 Frissítve: 2020.03.15 11:52

Barcelona: Maradjatok otthon! Első az egészség – Messi

A futballvilág klasszisai is tétlenségre vannak kárhoztatva a koronavírus-járvány miatt, ám igyekeznek tartani a kapcsolatot rajongóikkal a közösségi médián keresztül: pénteken mások mellett Cristiano Ronaldo üzent, szombaton Lionel Messi is megosztott néhány gondolatot a betegséggel kapcsolatban.

Lionel Messi (Fotó: AFP)

 

„Mindannyian nehéz napokat élünk meg – írta a közösségi médiában Lionel Messi, aki a Barcelona többi játékosához hasonlóan, a családjával együtt önkéntesen karanténba vonult. – Mindannyian aggodalommal figyeljük, mi történik a világban, és valamiképpen szeretnénk a segítségére lenni azoknak, akik közvetlenül vagy családtagjaik, barátaik révén érintettek a betegségben, továbbá azoknak, akik a kórházakban és a rendelőkben az első vonalban harcolnak a járvány megállításáért. Ezúton üzenem nekik, tartsanak ki, lélekben velük vagyunk!”

„Az egészség mindennél előbbre való. Kivételes időket élünk, be kell tartanunk azokat az előírásokat, amelyeket az egészségügyi szervezetek és a hatóságok hoztak. Csak így harcolhatunk hatékonyan a betegség ellen – folytatta Messi, aki az üzenete mellé a két kisebbik gyermekével, Mateóval és Ciróval közös képet posztolt. – Cselekedjünk felelősségteljesen, maradjunk otthon, hiszen most kiváló alkalmunk nyílik például arra, amire általában nem: együtt lehetünk a családtagjainkkal. Öleljük meg egymást, és reménykedjünk abban, hogy mielőbb sikerül győztesen kikerülnünk ebből a küzdelemből.”

Mint ismert, a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett versenysorozatok között a spanyol labdarúgó-bajnokság is ott található.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Son días complicados para todo el mundo. Vivimos preocupados por lo que está ocurriendo y queremos ayudar poniéndonos en el lugar de aquellos que peor lo están pasando, o bien porque les afectó directamente a ellos o sus familiares y amigos, o porque están trabajando en primera línea para combatirlo en hospitales y centros de salud. Quiero enviarles mucha fuerza a todos ellos. La salud debe ser siempre lo primero. Es un momento excepcional y hay que seguir las indicaciones tanto de las organizaciones sanitarias como de las autoridades públicas. Sólo así podremos combatirlo de manera efectiva. Es el momento de ser responsable y quedarse en casa, además es perfecto para disfrutar ese tiempo con los tuyos que no siempre se puede tener. Un abrazo y ojalá consigamos darle vuelta a esta situación cuanto antes. #QuedateEnCasa #StayAtHome

Leo Messi (@leomessi) által megosztott bejegyzés, Márc 14., 2020, időpont: 7:47 (PDT időzóna szerint)


 

2020.05.20 22:13:11

Spanyol labdarúgás VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A futballmúlt rendíthetetlen és megváltoztathatatlan.

2020.05.01 16:20:42

Spanyol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM, SZÖLLŐSI GYÖRGY

Terjedelmes írással tiszteleg Puskás Ferenc emléke előtt a spanyol konzervatív napilap, az ABC.

2020.04.16 10:34:39

Spanyol labdarúgás FARKAS MÁTÉ

A Real sztárjai is játszottak. Az F1-es közvetítés tapasztalatairól Wéber Gábort kérdeztük.

2020.04.16 10:56:50

Spanyol labdarúgás BABJÁK BENCE

A korábbi újpesti légiós beszélt a valenciai hétköznapokról és a sekélyes emberi kapcsolatokról.

2020.03.29 14:24:18

Spanyol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Már 15 évesen a felnőttekkel edzett, Arteta és Iniesta is amondó, a legnagyobb tehetség volt köztük.