Barca: már megállapodtak Lautaróról, de a koronavírus mindent átírt – sajtóhír

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.05.12. 06:55
null
Lautaro Martínez klubváltása a koronavírus miatt eshet kútba (Fotó: AFP)
A CalcioMercato beszámolója szerint a Barcelona januárban már megegyezett az Internazionaléval Lautaro Martínez szerződtetéséről. A katalánok a sajtóban emlegetett 111 millió eurós kivásárlási záradékot aktiválták volna az argentin támadó szerződésében, akivel februárban tárgyalóasztalhoz is ültek. Aztán jött március és a koronavírus…

Korábban arról lehetett olvasni, hogy az argentint vinné – állítólag szintén tízmillió eurós évi nettó fizetés mellett – a Manchester City és a Chelsea is, Lautaro azonban leginkább a Barcelonához menne, amelynél együtt futballozhatna hatszoros aranylabdás honfitársával, Lionel Messivel.

Az argentin 2018-ban 25 millió euróért érkezett az olasz klubhoz és 2023 nyaráig írt alá. A hivatalos kivásárlási ára 111 millió euró.

A CalcioMercato beszámolója szerint januárban a Barcelona már elfogadta azt, hogyha meg akarja szerezni a labdarúgót, akkor bizony ezt az összeget ki kell fizetnie. A felek februárban már a 22 éves labdarúgó képviselőivel a személyes feltételekről is megkezdték az egyeztetéseket.

Néhány nappal korábban szintén az olasz lap számolt be arról, hogy az Inter az egyre nehezebb pénzügyi helyzetben már 80 millióért is kész elengedni a játékost, aki klubcsapatában az idény félbeszakításáig 31 mérkőzésen szerepelt, 16 gólt szerzett és négy gólpasszt adott.

A Barcelona azonban alternatív lehetőségeket keres és ennyi pénzt sem fizetne ki, helyette Arturo Vidal, Nélson Semedo és Junior Firpo játékjogát adná az Internek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik