Barcelona: Lionel Messi hosszabbított a klubbal – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.25. 12:49
null
Lionel Messi véget vetett a találgatásoknak (Fotó: fcbarcelona.com)
Az FC Barcelona a hivatalos oldalán jelentette be, hogy Lionel Messi a 2020–2021-es szezon végéig meghosszabbította az eredetileg jövő nyáron lejáró szerződését.

 

A 30 esztendős támadó szombat reggel írta alá a 2021 nyaráig szóló kontraktust, amelynek értelmében 700 millió euróra növekedett a kivásárlási ára.

Messi jövője az utóbbi időben vált kétségessé a klubnál, minekutána hiába lehetett arról hallani, hogy már meghosszabbította a jövő nyáron lejáró szerződését, a hivatalos bejelentésre eddig várni kellett.

A Barcelona színeiben 602 tétmeccsen 523 gólt szerző Messi gyakorlatilag mindent megnyert a katalánokkal: nyolcszor lett spanyol bajnok, négyszer Bajnokok Ligája-győztes, ötször ünnepelhetett Spanyol Kupa-sikert, valamint három-három alkalommal az európai Szuperkupa és a klub-vb győzteseként is ünnepelhetett. Összesen 30 trófeát gyűjtött be az eddigi 13 és fél szezonja alatt, ez holtversenyben rekord a katalánoknál (Andrés Iniesta nyert még ennyit).

Ami az egyéni elismeréseket illeti, ötszörös aranylabdás, négyszer lett a spanyol pontvadászat gólkirálya, és ugyanennyiszer hódította el az Aranycipőt (a legutóbbi díjat éppen pénteken vette át). Klubja és a La Liga történetében is ő szerezte a legtöbb gólt, azonban ahogy a Barcelona oldala is fogalmaz: a történet folytatódik...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik