Barcelona: „Koeman őrmester” – ebben változtatott az új edző

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.09.09. 09:24
null
Ronald Koeman rendet és fegyelmet vár el a Barcelona játékosaitól (Fotó: AFP)
Azonnal érzékelhető változtatásokat vezetett be a Barcelona kispadjára nemrég leülő Ronald Koeman. A korábbiakban többször is hallani lehetett arról, hogy a katalánok játékosai nincsenek megfelelően felkészítve a mérkőzésekre – úgy tűnik, eddig tartott ez az időszak.


A Marca arról számolt be, hogy Koeman hatvanról kilencven percre emelte az edzések hosszúságát, amelyek jóval intenzívebbek is az eddigieknél – ezt a lap szerint meg is érezték a játékosok, akik közül néhányan már „Koeman őrmester” becenévvel illetik új edzőjüket.

A holland szakember a fegyelemben is új szintre lépett: a futballistáknak legkésőbb egy órával az edzések előtt meg kell jelenniük az edzőközpontban, valamint a gyakorlások kezdetekor is pontosan kell a pályára érniük – ebben a tekintetben sem volt rend az utóbbi években.

Ernesto Valverde edzésmódszereiről utólag a klub korábbi játékosa, Malcom is nyilatkozott – azt mondta, 40-50 perces tréningekhez volt szokva, ezért új klubjánál, a Zenitnél emiatt sérült meg, amikor az addiginál jóval nagyobb terhelést kapott.

Koeman első mérkőzésére a Barca kispadján szeptember 12-én, szombaton 19 órától kerül sor a Barcelona B és a női együttes otthonául szolgáló Johan Cruyff Stadionban – az ellenfél a harmadosztályú Gimnastic Tarragona lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik