Barca: Koeman első meccsén két büntető is kellett a sikerhez

Murányi DomonkosMurányi Domonkos
Vágólapra másolva!
2020.09.12. 21:12
null
Philippe Coutinho góllal tért vissza a Barcába (fotó: AFP)
Ronald Koeman vezetőedző első felkészülési mérkőzésén az FC Barcelona 3–1-re legyőzte a harmadosztályú Gimnastic de Tarragonát.


Először lépett pályára Ronald Koeman irányítása alatt és a Bayern München elleni 2–8 óta az FC Barcelona, amely a B-együttes és a női csapat otthonául szolgáló Johan Cruyff Stadionban a harmadosztályú Gimnasticot fogadta.

A hazaiak meccskeretébe Arturo Vidal és Luis Suárez sem került be, előbbi futballista esetében Fabrizio Romano olasz transzferguru információi szerint teljes az egyezség az Interrel, ingyen igazol majd Milánóba, ahol kétéves szerződést ír alá. Ansu Fati sem játszott, de ő a pénteki edzésen elszenvedett csípősérülése miatt hiányzott.

Koeman a holland válogatottnál már bevált 4–2–3–1-es hadrendben játszatta együttesét, csatárként Antoine Griezmann-nal (majd a második félidőben Martin Braithwaite-tel), de játékosainak még szoknia kell az új információt. A nyáron érkezett fiatalok közül bemutatkozott Pedri és a Bragától megvásárolt Francisco Trincao, lehetőséget kapott a B-csapat több tagja, valamint újra Barca-mezben futballozott Philippe Coutinho.

Messiék egyébként a mérkőzés összképét tekintve nem futballoztak jól; ha így tettek volna, akkor valószínűleg nem csak két tizenegyesgóllal és egy kissé szerencsés találattal nyerték volna meg a mérkőzést 3–1-re.

Érdekesség egyébként, hogy a Barca első büntetőjénél még Messi is a pályán volt, de az ítélet-végrehajtás lehetőségét átengedte Griezmann-nak. Vagy Koeman a franciát jelölte ki első számú tizenegyesrúgónak, de erre kisebb az esély…

Az FC Barcelona jövő szerdán (szeptember 16-án) a másodosztályú Gironával játssza a második (és jelen állás szerint az utolsó) felkészülési meccset, ugyancsak a Johan Cruyff Stadionban.

A BARCELONA GÓLJAI

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FC Barcelona–Gimnastic de Tarragona 3–1 (2–1)
Barcelona. 1. félidő:
Neto – S. Roberto, Piqué, Lenglet, Jordi Alba – Busquets, Alená – Pedri, Messi, O. Dembélé – Griezmann. 2. félidő: Inaki Pena – N. Semedo, R. Araújo, J. Cuenca, Junior – Riqui Puig, F. de Jong – Trincao, Coutinho, Konrad – Braithwaite
Gólszerző: O. Dembélé (6.), Griezmann (18. – 11-esből), Coutinho (51. – 11-esből), ill. Bonilla (31.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik