Barcelona: kikerülhetik a FIFA átigazolási tilalmát?

Vágólapra másolva!
2014.08.21. 12:35
Lapértesülések szerint a Barcelona kikerülheti a FIFA-büntetést, ha idén nyáron szerződtet játékosokat, majd egy évre kölcsönadja őket eredeti csapatuknak.
Mint ismert,Mint ismert, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hivatalos közleményben tudatta, hogy elutasította a Barcelona és a spanyol szövetség fellebbezését a katalán klub átigazolási embargójával kapcsolatban. A Barcát tíz, nem spanyol, fiatalkorú játékos szabálytalan átigazolása és regisztrálása miatt nemzeti és nemzetközi szinten is kizárják két, egymást követő átigazolási időszakra az átigazolásokból – ez a halasztással 2015 telét és 2015 nyarát jelenti, a Barca legközelebb tehát 2016. január elsején regisztrálhat új futballistát.

A katalánok a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordultak az ügyben, de a Mundo Deportivo szerint arra az esetre is megvan az együttes terve, ha nem jár sikerrel.

A gránátvörös-kékek ugyanis idén nyáron még szerződtethetnek játékosokat, és azzal, ha egy évre kölcsönadják őket, megnyílik az esély rá, hogy jövőre építsék be a csapatba. Így a Barcelonáé lenne az érintett labdarúgók tulajdonjoga, benevezhetnék a sorozatokra, de tartanák magukat az átigazolási tilalom szabályához, mivel jövőre nem igazolnának új játékost ezáltal.

A Mundo Deportivo szerint a Sao Paulo jobbhátvédjét, Douglast, a Borussia Dortmund középpályását, Marco Reust és a Fiorentinában szereplő Juan Cuadradót is így szerződtetheti a katalán gárda. Reus esetében a Dortmund a hírek szerint szívesen venné, ha a német válogatott játékos még egy évig a csapatot erősítené, és utána a Barcához menne, semmint hogy a helyi rivális Bayern Münchenhez távozzon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik