K. T. I. 2020.04.08 21:14 Frissítve: 2020.04.10 03:42

Barca: ha nem hosszabbít Ter Stegen, az Ajax kapusa válthatja

A katalán Sport című lap beszámolója szerint a Barcelona André Onanára vetheti ki a hálóját, ha nem jut rövid időn belül dűlőre Marc-André ter Stegennel a német szerződésének meghosszabbításáról.

André Onana hamarosan a Barcelona mezében is megmérkőzhet a Valenciával? (Fotó: AFP)

 

A lap arról ír, Ter Stegen korábban több ajánlatot is visszadobott, ehhez pedig a Bayern München érdeklődésének lehet köze. A bajor együttes állítólag szintén kivár Manuel Neuer szerződéshosszabbítása miatt, ám ha a rutinos labdarúgó 2021 után nem marad Münchenben, az jelentős kapuskeringőt indíthat el a piacon.

A Sport feltételezése szerint a német rekordbajnok egyből megpróbálná megszerezni Ter Stegent, akinek jelen állás szerint csak egy év lenne hátra a szerződéséből 2021 nyarán, így pedig nyomott áron lehetne kivásárolni a Barcelonától. 

A Barca pedig igyekszik bebiztosítani magát a piacon, így kerülhet képbe ismét Onana, aki 2015-ig a Barcelona utánpótláscsapataiban szerepelt, majd ezt követően szerződött az Ajaxhoz. 

Fogalmam sincs, mit hoz majd a következő év, hogy az Ajaxnál maradok-e vagy sem – idézte Onanát ősszel a Marca. – Sosem képzeltem volna, hogy Európa-liga-döntőt, majd Bajnokok Ligája-elődöntőt játszhatok itt. Amikor eljöttem a Barcelonától, az volt az alternatívám, hogy vagy harmadik számú kapus leszek egy topklubnál, vagy megragadom a lehetőséget, hogy egy profi csapatban bizonyítsak, és a legjobbaktól tanuljak valahol máshol. Ezt adta meg nekem az Ajax. A világ legjobbja szeretnék lenni. Ez az álmom, álmodni pedig szabad. A Barcelona mindig is a csapatom marad. Neki köszönhetek mindent, vele vezetett az út Európába, és ezért nagyon hálás vagyok. Ha a katalánok szeretnének újra szerződtetni, örömmel mennék, de nem tudhatjuk, mit tartogat az élet.”

A Sport megjegyzi, a Tottenham és a Chelsea szintén érdeklődik Onana iránt, így a Barcelonának gyorsan és határozottan kell fellépnie az átigazolási piacon, ha reális esélyt akar magának korábbi kapusa visszaszerzésére.

Nem véletlen, hogy mihamarabb szeretnék inkább dűlőre vinni az új szerződést Ter Stegennel.

2020.05.25 10:50:16

Spanyol labdarúgás GALAMBOS DÁNIEL (KÉPES SPORT)

A Képes Sport összegyűjtötte a katalánok újkori történetének legjobb tízeseit.

2020.05.20 22:13:11

Spanyol labdarúgás VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A futballmúlt rendíthetetlen és megváltoztathatatlan.

2020.05.01 16:20:42

Spanyol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM, SZÖLLŐSI GYÖRGY

Terjedelmes írással tiszteleg Puskás Ferenc emléke előtt a spanyol konzervatív napilap, az ABC.

2020.04.16 10:34:39

Spanyol labdarúgás FARKAS MÁTÉ

A Real sztárjai is játszottak. Az F1-es közvetítés tapasztalatairól Wéber Gábort kérdeztük.

2020.04.16 10:56:50

Spanyol labdarúgás BABJÁK BENCE

A korábbi újpesti légiós beszélt a valenciai hétköznapokról és a sekélyes emberi kapcsolatokról.