Barcelona: „Ha készen áll, játszani fog” – Messi szereplése kérdéses a Real ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.05. 19:31
null
Nem biztos, hogy Messit szerdára sikerül összedrótozni (Fotó: Twitter)
Továbbra is kérdéses Lionel Messi játéka a Real Madrid elleni Király-kupa-elődöntő első, szerdai mérkőzésén, mivel az FC Barcelona labdarúgócsapatának kiválósága kisebb combsérülést szenvedett a Valencia elleni bajnoki mérkőzésen (2–2).

 

Az ötszörös aranylabdás argentin a szombati bajnoki mérkőzés második félidejében sérült meg, amikor rúgást kapott a combizmára. Messi az ápolás után tudta folytatni a játékot, de szemmel látható volt, hogy nincs százszázalékos állapotban, és fájdalmakkal fejezte be a meccset. A Barca tízese a vasárnapi pihenőnap után hétfőn nem edzett a társakkal, a keddi tréningen azonban már részt vett – ahogy az elmúlt két hétben bokasérüléssel bajlódó Ousmane Dembélé is.

Ernesto Valverde, a katalánok vezetőedzője a meccs előtti napon még nem tudott rá választ adni, hogy Messi pályára léphet-e az idény második el Clásicóján, vagy az elsőhöz hasonlóan a szerdait is ki kell hagynia.

„Ha készen áll a játékra, játszani fog, ha nem, akkor nem. Nem gondolom, hogy azzal változnának az esélyek, hogy ő játszik-e vagy sem. Általában ugyanolyan stílusban futballozunk, pedig Leo az egymás elleni bajnoki meccsünkön sem játszott. Persze sokkal jobban örülnénk neki, ha bevethető lenne, de nem vállalhatunk kockázatot a sérültjeinkkel. Ahogy mással, úgy Messivel sem. Más lenne a helyzet, ha a szezon utolsó meccsére készülnénk” – mondta Valverde.

Spanyol sajtóinformációk szerint Messi játszani szeretne a Real Madrid ellen – főleg azért, mert az októberi bajnokiról könyöksérülés miatt lemaradt –, de kockáztatni ő sem akar. Az argentin sztár szerdán az orvosi és a szakmai stábbal egyeztetve dönt arról, hogy vállalja-e a játékot. A mérkőzésre jelölt 19 fős keretbe bekerült – Dembélével ellentétben –, de ez még nem jelenti azt, hogy a meccsre is benevezik.

A Király-kupa elődöntőjében rendezendő FC Barcelona–Real Madrid mérkőzés szerdán 21 órakor kezdődik, a találkozót Mateu Lahoz vezeti. A visszavágóra három hét múlva, február 27-én kerül sor.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
ELŐDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉS
Február 6., szerda, 21.00:
FC Barcelona–Real Madrid (Tv: Sport2) – élőben az NSO-n!
VISSZAVÁGÓ
Február 27., szerda, 21.00: Real Madrid–FC Barcelona (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

A BARCELONA 19 FŐS KERETE A REAL MADRID ELLENI KUPAPÁRHARC ELSŐ MÉRKŐZÉSÉRE
Kapusok:
Ter Stegen, Inaki Pena
Védők:
N. Semedo, Piqué, Lenglet, Murillo, Jordi Alba, S. Roberto, Vermaelen
Középpályások:
Rakitic, Busquets, Coutinho, Arthur, Alená, Ar. Vidal
Támadók:
L. Suárez, Messi, Malcom, K-P. Boateng



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik