Csodás visszatérés: Messi jött, látott, duplázott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.08. 21:55
null
Amikor Messi még csak az oldalvonal mellől szemlélte a játékot (Fotó: Reuters)
Európa-szerte kupaküzdelmek zajlanak a hét közepén. A spanyoloknál a nyolc közé jutásért játszanak, a Barcelona a Getafét fogadta odahaza, és Cesc Fabragas, valamint a csereként beállt, két hónapos kihagyás után visszatért Lionel Messi duplájával magabiztosan győzött.

Meglehetős izgalommal tekintettek a Barcelona hívei a Getafe elleni kupamérkőzés elé, ugyanis erre a találkozóra várták Lionel Messi visszatérését, aki két hónapos kihagyás után fogható újra harcra. Nélküle (csak a kispadra nevezték), valamint a szintén kidőlt Dani Alves, Neymar kettős nélkül sem kezdett rosszul a Pinto – Montoya, Mascherano, Puyol, Adriano – Busquets, Sergi Roberto, Iniesta – Pedro, Fabregas, Alexis Sánchez összeállítású csapat, a nyolcadik percben Pedro remek beadását Cesc Fabregas okosan a jobb sarokba fejelte. 1–0!

Mintha túlságosan is megnyugtatta volna a katalánokat a korai találat, mert bár hatalmas mezőnyfölényben maradtak, a szünetig egyetlen helyzetig sem jutottak, miközben a vendégek három alkalommal is gólt szerezhettek volna, ám sem Juan Rodríguez, sem Juan Valera nem tudta fejjel bevenni az egy hatalmas bravúrt is bemutató José Manuel Pinto hálóját.

A második játékrészt is sokkal jobban kezdte a Barca, miközben Messi elindult melegíteni, egymás után gördültek a veszélyes támadások a vendégkapu felé – a másik oldalon viszont Pedro Sarabia került ziccerbe, de gyengécske lövését elcsípte Pinto a bal alsó előtt. A mérkőzés a 63. percben dőlt el, amikor a Pedro által kiharcolt büntetőt Cesc Fabregas a jobb felsőbe bombázta (2–0) – Lionel Messi pedig kivártatva bekocogott a pályára, Andrés Iniestát váltva.

Az argentin csillag szemmel láthatóan labdaéhesen, jó fizikai állapotban tért vissza, bejöttek cselei, indításai (tíz perc alatt két helyzetet is előkészített társainak), lövései pedig különösképpen: előbb a Pedróról hozzá került labdát terelte okosan a jobb alsóba az ötös elől (3–0), majd a legvégén egy szép szóló végén lőtt a kapuba (4–0) – na ja, egy zseni csakis zseniálisan térhet vissza!

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

FC BARCELONA–GETAFE 4–0 (1–0)
Barcelona, Nou Camp. V: José Luis González González
Barcelona: J. Pinto – Montoya, Mascherano, Puyol, Adriano – Busquets, Sergi Roberto, Iniesta (Messi, 64.) – Pedro, Fabregas (Alex Song, 81.), Alexis Sánchez (Tello, 75.). Vezetőedző: Gerardo Martino
A kispadon:
Valdés (k.), Piqué, Jordi Alba, Xavi
Getafe: Codina – J. Valera, Rafa, Alexis, Roberto Lago – Lacen, J. Rodríguez – Diego Castro, Sarabia (Pedro León, 70.), Gavilán (Lafita, 65.) – Marica (Colunga, 77.). Vezetőedző: Luis García
A kispadon:
Moyá (k.), L. López, Arroyo, Borja
G: Fabregas (8., 63. – a másodikat 11-esből,), Messi (89., 93.)

PERCRŐL PERCRE

93. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

93. PERC MESSIIII! KIUGRIK SONG PASSZÁVAL, KÉT EMBERT LEFUT, EGYET KICSELEZ, A 16-OS KÖZEPÉRŐL BALLAL A KAPU KÖZEPÉBE EMEL! 4–0!

90. perc
Messi teker 20-ról a bal felső mellé nem sokkal egy szabadrúgást, az oldalhálóba.

89. PERC MESSI GÓLLAL TÉR VISSZA! MONTOYA ÍVELÉSÉVEL PEDRO HARCOL AZ ÖTÖSÖN, DE LIONEL MESSIÉ A LECSORGÓ, BALLAL HAT MÉTERRŐL OKOSAN A JOBB ALSÓBA GURÍT.
3–0!

87. perc Borja ráteszi kezét Messi jobb vállára futás közben, sárga. A sértett kilövi a sorfalból Valerát.

85. perc Sergio Busquets
kap sárgát, mert odacsúszik Alexisnek.

82. perc
MESSI! Ível szépen balról Pedro elé, aki éppen csak lemarad a labdáról a kapu torkában.

81. perc Alex Song
is a pályán, Fabregas helyén.

77. perc Adrián Colugna
váltja Maricát.

76. perc
Messi ad nagy labdát Tellónak, Codina csodás kifutással ment előle, majd León készít le pár csellel Diego Castrónak, aki 16-ról ballal centiméterekkel lő a bal felső mellé.

75. perc Cristian Tello
váltja Sánchezt.

73. perc Sánchez-ziccer, a közeli, jobblábas lövést Codina lábbal védi!

70. perc
Sarabiát közben Pedro León váltja.

69. perc
Pedro válláról pattan be kis híján a bal sarokba egy bal oldali Fabregas-szabadrúgás.

65. perc Ángel Lafita be, Gavilán le.

64. perc Messi a pályán Iniesta helyett.

63. PERC CESC FABREGAS JOBBAL A JOBB FELSŐBE BOMBÁZ, VÉDHETETLENÜL! 2
–0!

62. PERC BÜNTETŐ! PEDRO GYORSAN ELVÉGEZ EGY SZABADRÚGÁST, A VISSZAKAPOTT LABDÁT ELVISZI A BALON, JUAN VALERA BUKTATJA AZ ÖTÖS ELŐTT, 11-ES! És sárga lap.
A reklamáló Alexisnek is.

59. perc
ZICCER! Sarabia is helyzetben, ballal 14-ről lő a bal alsó felé, de ez is Pintóé.

58. perc
Szép hazai akció, Fabregas lő kissé jobbról, 10-ről, Codina védi a hozzá túl közel tartó, félmagas löketet.

57. perc Gavilán odalép Robertónak a félpályánál, sárga.

55. perc
Sánchez jobbról középre lövi a labdát, amely megtalálja Fabregast, ám jobbal a rövid alsó mellé trafál.

54. perc Adriano középtávoli lövése zúg el méterekkel a bal felső fölött-mellett.

Hatalmas öröm a stadionban, elindult melegíteni Messi!

50. perc Micsoda helyzet! Pedro bal oldali beadása megpattan két lábon is, Sánchez éppen csak lemarad róla a túlsó sarok előtt, majd Fabregas gurít jobbal 18-ról a bal alsó felé, könnyű zsákmány Codinának.

46. PERC FOLYTATJUK!

A vendégektől Jordi Codina, Pedro León, Borja Fernández Fernández és Pablo Sarabia García is egykori Real Madrid-játékos.

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

67 százalékban a hazaiaknál a labda.

40. perc
Sarabia lő 22-ről három méterrel a léc fölé, ballal.

39. perc
Pedro be, Alexis ki, majd Iniesta be, Rafa ki, mindig Sánchez elől. Újabb korner, veszélytelen.

34. perc
Gavilán most balról ad be, Ciprian Marica a 11-espontról jócskán a kapu fölé fejel (bezzeg a magyarok ellen jobban ment neki...), a másik oldalon Codina paskolja ki a kapu elől Adriano bal oldali beívelését.

32. perc
Pintoooo! Kapja ki a jobb felső elől a Jaime Gavilán jobb oldali beadását követő, az ötös rövid sarka elől érkező Rodríguez-fejest.

27. perc
Gavilán lök, szabadrúgás 19-ről a vendégkapu előtt, középről. Fabregas ravaszul balra passzol, Iniesta szintén ravaszul indít, Sánchez azonban lemarad a labdáról a bal sarok előtt.

25. perc
Rafa ment hatalmasat Fabregas jobb oldali beadása után saját kapuja előtt, a szögletet hat méterről Puyol sokkal-sokkal a jobb sarok mellé fejeli, felugorva.

19. perc
A másik kapu előtt Sánchez készít le Sergi Robertónak, aki eltöri a labdát a kaputól 10 méterre, majd Fabregas lő távolról jócskán a kapu mellé.

Sarabia nyeste be jobbal.

18. perc
Getafe-helyzet! Sarabia fejel egy bal oldali szabadrúgást Juan Valera fejére, aki az ötös jobb sarka elől eltveszti a rövid alsót.

13. perc
Pedro gyönyörűen passzol Adrianóhoz a balon, akinek beadása éppen csak hosszú a túlsó sarok előtt Sáncheznek.

12. perc
Pedro kísérletezik egy újabb beadással balról, a labda a háló tetején landol.

Nem sokáig bírta a madridi kiscsapat, tetszett a gól a lelátón helyet foglaló Tito Vilanovának is.

Ebben az idényben Pedro 15, Messi 14, Neymar és Alexis Sánchez 11-11 gólt szerzett.

8. PERC VEZET A BARCA, FABREGAS! Pedro szed össze a balon egy lecsorgó lövést, ballal bead, az ötös sarkával egyvonalból, az ötös másik csücske előtt érkezik CESC FABREGAS, és higgadtan a túlsó sarokba fejel, nyolc méterről, félmagasan. 1
–0!

5. perc
Pedro Sarabia megforgatja Carles Puyolt, lövését fedje a feledés köpenye.

4. perc
A Borja helyett az utolsó pillanatban a kezdőbe állított Juan Rodríguez fejel nem sokkal a léc fölé 15-ről egy jobb oldali szabadrúgást, José Manuel Pinto egyébként felügyelte a labda útját.

2. perc
Alexis Sánchez az ötös jobb sarka előtt, Roberto Lago ment előle, majd Andrés Iniesta melegíti tovább egy lapos lövéssel a vendégkapust, Jordi Codinát.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak gránátvörös-kékben, a vendégek világoszöld-fehérben.

Egyáltalán nincs telt ház, de ez egyáltalán nem meglepő.

„Tata Martino és a Barcelona csakis ránk koncentrál – így a Getafe mestere, Luis García. – Ebben egészen biztos vagyok, csakis mi járunk a fejükben. A hétvégi, Rayo elleni bajnoki olyan lesz számunkra, mint egy döntő, de erről majd csak szerda után beszélünk. Meg kell akadályoznunk a Barcát, hogy játsszák, amit szeretnek, harcolnunk kell, mindent beleadni, 100 százalékosan. Megpróbálunk nyerni, vagy a döntetlent elérni, esetleg egy reményt adó vereséget szenvedni."

Eltiltott nincs.

Rajta kívül Jonathan dos Santos, Dani Alves és Marc Bartra maródi, a vendégektől Michel, Pedro Mosquera, Albert Lopo és Sergio Escudero nem bevethető.

Ám még nem játszhat együtt Neymarral. A fiatal brazil támadó szerda reggelközölte Tata Martinóval, hogy elrontotta a gyomrát, amiért rá nem számíthat az argentin vezetőedző, aki a meccsre kijelölt keretben Xavival pótolja a brazilt.

A Barca alighanem nélküle is a meccs egyértelmű esélyese lenne, így 17.5-szörös pénzt ad a Tippmixpro a vendégek győzelmére.

A mérkőzés legfőbb érdekessége, hogy két hónapos kihagyás után visszatér Lionel Messi, aki egyelőre csak a kispadon foglal helyet.

A billentyűknél: B. J.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A BARCELONA-GETAFE SPANYOL-KUPA NYOLCADDÖNTŐ ELSŐ FELVONÁSÁNAK ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik