Barcelona: Fati szerződést hosszabbított a katalánokkal – hivatalos

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.09.23. 17:09
null
Ansu Fati az FC Barcelona hosszú távú terveiben is szerepel (Fotó: AFP)
Ansu Fati, az FC Barcelona mindössze 17 éves tehetsége új, hosszú távú szerződést írt alá a katalán klubbal, amely a goal.com értesülései szerint nem bízott semmit a véletlenre: 400 millió euróban határozta meg a spanyol szélső kivásárlási árát.


Ansu Fati a rengeteg sérült miatt került fel 2019 őszén az FC Barcelona első keretébe, és szenzációs bemutatkozása után az előzetesen vártnál jóval többször kapott lehetőséget. A spanyol játékos a mögöttünk hagyott idényben a La Liga történetének harmadik legfiatalabb, míg a Bajnokok Ligája történetének legfiatalabb gólszerzője lett.

Szeptemberben a spanyol felnőttválogatottban is bemutatkozott, amelynél ő lett a legfiatalabb debütáló, majd gólszerző is. Rekordok egész sorát tudhatja tehát már most is maga mögött, az FC Barcelona pedig hosszú távon tervez vele, hiszen a goal.com értesülései szerint új, többéves szerződést írtak alá a felek.

Az új szerződés új kivásárlási árat is tartalmaz, ami sajtóhírek szerint 400 millió euró. Ezt az összeget kell kifizetnie annak a csapatnak, amely a szerződése lejárta előtt szeretné átigazolni az FC Barcelonából Fatit. A fiatal szélső már hivatalosan is a felnőttkeret tagja, és a 2020–2021-es idényben a 22-es mezszámot viseli.

null

LATEST NEWS@ANSUFATI joins the first team!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik