Barcelona: egy vagy két évre? – az MU-tól jöhet erősítés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.01. 10:45
null
Juan Mata Barcelonában folytathatja (Fotó: AFP)
A spanyol Juan Mata szerződése nyáron lejár a Manchester Unitednél, így a szezonban már szabadon tárgyalhat esetleges kérőivel. A The Sun úgy tudja, a Barcelona már fel is vette a kapcsolatot Mata édesapjával, aki a futballista ügyeit is intézi. Ezúttal nem a fizetés, hanem a szerződés hossza okoz gondot: a katalánok egy, Matáék legalább két évre akarnak aláírni.

 

A 30 esztendős Mata 2011 óta futballozik Angliában, először a Chelsea (2011–2014), majd a Manchester United (2014–) játékosa lett. Nyolc év alatt 230 bajnokit játszott le az angol élvonalban.

A spanyol középpályás szerződtetése már többször szóba került a Barcelonánál, ám az elmúlt években rendre megbukott az ügy. Ezúttal nagy könnyebbség a katalánok szempontjából, hogy Mata szerződése kifut Manchesterben, vagyis csak a játékossal kell megegyezni, és átigazolási díjat sem kell fizetni érte.

A probléma az, hogy a Barcelona csak 12 hónapban gondolkodik első körben, Matáék viszont minimum kétéves szerződést szeretnének kötni.

Érdekesség, hogy Mata a Real Oviedo után a Real Madridban nevelkedett, a felnőttek között is a Real Madrid Castilla (2006–2007) színeiben mutatkozott be, majd ezután lett a Valencia játékosa (2007–2011), amely anno 23.5 millió fontért értékesítette a játékjogát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik