nemzetisport.hu 2019.04.13 10:43 Frissítve: 2019.04.13 11:05

Barcelona: Dunai Antal ezzel a kérésével megnevettette Messit

Az Újpest labdarúgócsapatának egykori olimpiai bajnok legendája, Dunai Antal edzőként éveket dolgozott Spanyolországban, s az ott kialakított kapcsolatainak köszönhetően a zárt ajtók is megnyílnak előtte: még az FC Barcelona ötszörös aranylabdás argentin világsztárja, Lionel Messi is szívesen fogadta – írja a Blikk.

 

Lionel Messi jót nevetett azon, hogy Dunai Antal Aranycipőt kért tőle (Fotó: Blikk)

 

„Rendszeresen járok vissza Spanyolországba, van, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség tanácsadójaként delegációt viszek, van, hogy valamilyen meghívásnak teszek eleget. Néhány hete, amikor szintén a városban voltam, sikerült a lehetetlent összehoznom. Egykori játékosom, Pepe Costa a Barca stábjában dolgozik, s Messiék ügyeit intézi. Az ő közbenjárásának köszönhetően sikerült találkoznom az argentin sztárral” – újságolta Dunai a Blikknek.

A lap megjegyzi, a katalánok edzését a legszigorúbb biztonsági intézkedések óvják, még helikopter is köröz az edzőközpont felett, nehogy valaki drónnal figyelhesse a taktikát, Dunaival azonban kivételt tettek.

„Dedikált mezt kaptam Messitől a tréning után, s jól elbeszélgettünk. Természetesen spanyolul, mert annak idején nem voltam hajlandó az edzői fizetésemből tolmácsot fogadni, inkább autodidakta módon gyorsan elsajátítottam a nyelvet. Mondtam neki, hogy nekem ’68-ban Eusébio mögött Ezüstcipő jött össze, adhatna egyet kölcsön az ő öt Aranycipőjéből. Ezen jót nevetett” – mesélte a Xerez, a Real Betis, a CD Castellón, a Real Murcia és a Levante korábbi edzője, aki Gerard Piquével, a Barcelona világ- és Európa-bajnok védőjével is készített közös fotót.

Dunai a sevillai Betist rendszeresen meglátogatja, de a nagy meccsekről sem hiányozhat.

„Az összes Király-kupa-döntőn, Szuperkupán ott vagyok. Jó kapcsolatom van a korábbi és a mostani elnökkel is a Betisnél. Emellett járok szoboravatásokra, illetve ünnepségekre, amelyek a Barca vagy a Real Madrid egykori magyar kiválóságainak, Kocsis Sándornak, Czibor Zoltánnak, Kubala Lászlónak és Puskás Ferencnek állítanak emléket” – mondta a 31-szeres magyar válogatott labdarúgó.

2020.03.29 14:24:18

Spanyol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Már 15 évesen a felnőttekkel edzett, Arteta és Iniesta is amondó, a legnagyobb tehetség volt köztük.

2020.03.21 10:41:11

Spanyol labdarúgás HUBER TAMÁS

Negyvenéves lett a brazilok klasszisa, aki pályafutása során mindent megnyert, amit csak egy labdarúgó nyerhet.

2020.03.18 20:04:01

Spanyol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A szlovén városkából induló kapusnak jólesik a dicséret, de egy BL-győzelemért minden egyéni elismerését odaadná. Portré.

2020.03.08 16:50:38

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Nagyon nem ment Sevillában a győzelmi kényszerben lévő madridiaknak, a Barcelona nagy örömére.

2020.03.07 18:09:19

Spanyol labdarúgás H. D.

Quique Setién csapata sokáig szenvedett, de egy tizenegyesből szerzett góllal nyert.