Barcelona: Dunai Antal ezzel a kérésével megnevettette Messit

Vágólapra másolva!
2019.04.13. 10:43
null
Lionel Messi jót nevetett azon, hogy Dunai Antal Aranycipőt kért tőle (Fotó: Blikk)
Az Újpest labdarúgócsapatának egykori olimpiai bajnok legendája, Dunai Antal edzőként éveket dolgozott Spanyolországban, s az ott kialakított kapcsolatainak köszönhetően a zárt ajtók is megnyílnak előtte: még az FC Barcelona ötszörös aranylabdás argentin világsztárja, Lionel Messi is szívesen fogadta – írja a Blikk.

 

„Rendszeresen járok vissza Spanyolországba, van, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség tanácsadójaként delegációt viszek, van, hogy valamilyen meghívásnak teszek eleget. Néhány hete, amikor szintén a városban voltam, sikerült a lehetetlent összehoznom. Egykori játékosom, Pepe Costa a Barca stábjában dolgozik, s Messiék ügyeit intézi. Az ő közbenjárásának köszönhetően sikerült találkoznom az argentin sztárral” – újságolta Dunai a Blikknek.

A lap megjegyzi, a katalánok edzését a legszigorúbb biztonsági intézkedések óvják, még helikopter is köröz az edzőközpont felett, nehogy valaki drónnal figyelhesse a taktikát, Dunaival azonban kivételt tettek.

„Dedikált mezt kaptam Messitől a tréning után, s jól elbeszélgettünk. Természetesen spanyolul, mert annak idején nem voltam hajlandó az edzői fizetésemből tolmácsot fogadni, inkább autodidakta módon gyorsan elsajátítottam a nyelvet. Mondtam neki, hogy nekem ’68-ban Eusébio mögött Ezüstcipő jött össze, adhatna egyet kölcsön az ő öt Aranycipőjéből. Ezen jót nevetett” – mesélte a Xerez, a Real Betis, a CD Castellón, a Real Murcia és a Levante korábbi edzője, aki Gerard Piquével, a Barcelona világ- és Európa-bajnok védőjével is készített közös fotót.

Dunai a sevillai Betist rendszeresen meglátogatja, de a nagy meccsekről sem hiányozhat.

„Az összes Király-kupa-döntőn, Szuperkupán ott vagyok. Jó kapcsolatom van a korábbi és a mostani elnökkel is a Betisnél. Emellett járok szoboravatásokra, illetve ünnepségekre, amelyek a Barca vagy a Real Madrid egykori magyar kiválóságainak, Kocsis Sándornak, Czibor Zoltánnak, Kubala Lászlónak és Puskás Ferencnek állítanak emléket” – mondta a 31-szeres magyar válogatott labdarúgó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik