Barcelona: Depressziós voltam a vb-döntő előtt - Iniesta

Vágólapra másolva!
2014.03.29. 13:23
Andrés Iniesta, az FC Barcelona világ- és Európa-bajnok labdarúgója elárulta, hogy a 2010-es vb előtt depresszióval küzdött sérülése és magánéleti gondjai miatt.

„Enyhe depresszióm volt, de ilyenen mindenki keresztül mehet az életében, ugye? Volt néhány összesűrűsödő magánéleti problémám, és fizikailag sem voltam rendben, ezért törékenynek éreztem magam” – nyilatkozta a So Foot magazinnak a Hollandia elleni világbajnoki döntőt hosszabbításban eldöntő középpályás.

„A gólszerzés a döntőben viszont együtt járt azzal, hogy csupa pozitív szó került be a szótáramba. Mielőtt ellőttem a labdát, meg kellett várnom, hogy lepattanjon. Ha nem várok ki, nem találok be. Engedtem, hogy a gravitáció megtegye a dolgát, aztán betaláltam. Igazából Newton érdeme” – mondta szerényen a találatról a Barca játékosa.

Iniesta elárulta azonban azt is, hogy nem a vb előtti időszak volt a legnehezebb életében, hanem az, amikor szülőfalujából a La Masiára került. „A legkeményebb tapasztalás azokban a hónapokban ért. Hónapokig tartott az akklimatizáció. Amikor esténként az ágyamba kerültem, zokogtam. Semmiben sem voltam biztos azon a nyáron. De ha nem tértem volna vissza Barcelonába, akkor ma megbánással élnék” – emlékezett vissza 12 éves korára a katalán futballista, aki az interjúban azt is elárulta, csodálta Zinedine Zidane játékát, de az idolja Michael Laudrup volt.

„Amikor a játékát néztem, nem voltam tisztában az idővel. Mindegy volt nekem, hogy gólt szerzett vagy sem, a mozdulatai önmagában látványosak voltak számomra” – mondta a spanyolok hőse.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik