Barcelona: David Luiz és Agger is túl drága

Vágólapra másolva!
2013.08.13. 10:14
null
David Luiz egyelőre a brazil válogatottra koncentrál (Fotó: Reuters)
Továbbra is keres egy megbízható, klasszis középső védőt a Barcelona labdarúgócsapata, amely két kiszemelt játékos klubjával, a Chelsea-vel és a Liverpoollal sem jut dűlőre. Nagyságrendileg mindkét angol együttes a dupláját kéri annak, amit a spanyolok eddig kínáltak David Luizért, illetve Daniel Aggerért.

 

Márpedig így ebből aligha lesz üzlet, ez messze nem alkuképes pozíció. A Chelsea brazil védőjéért 20 millió eurót ajánlottak, a Liverpool dán centerhalfjáért 17 millió eurót. A „kékek” viszont 40 millió euróra taksálják a játékost – akihez szakmailag amúgy is ragaszkodik José Mourinho –, és ha már ők ennyit mondtak, akkor a „vörösök” sem akarnak elmaradni tőlük. Hasonlóan árazták be a saját bekkjüket.

Gerardo Martino vezetőedző és Zubizarreta sportigazgató mai megbeszélésén kiemelt téma lesz a középső védő szerződtetésének lehetősége – Sandro Rosell korábban még egy nagy nyári igazolást ígért a szurkolóknak –, a Barcelona vezetőedzője azonban nem csinál magának gondot abból, hogy a jelenlegi keretből kell egyelőre megoldania a kérdést. (Neki legyen mondva, soha nagyobb baja ne legyen az életben, de másnak se…)

Eddig a Piqué, Mascherano párosé volt a bizalom, de számolnak a csapatkapitánnyal, Carles Puyollal, aki sérülés után térhet vissza. Illetve kedvező benyomást tett az argentin mesterre a 18 éves Frank Bagnack, a kameruni a felkészülési időszakban bizonyíthatott, nemcsak az edzéseken, hanem döntően hírverő, gálamérkőzéseken is.

„Bármit lehet kérdezni ebben a témában, csak nem válaszolok rá semmit” – zárta rövidre a Barcelonával kapcsolatos újságíró felvetéseket David Luiz, aki a brazil válogatottal a Svájc elleni szerdai, felkészülési mérkőzésre készül, és amint határozottan leszögezte: most csak és kizárólag a válogatottra koncentrál. A bázeli meccsre hangolva a dél-amerikaiak barcelonai „lobbistái”, Dani Alves, Adriano és Neymar viszont aligha hagyja ezt...

A barcelonai kiadású Sport eközben bedobta Mamadou Sakho nevét, aki a hírek szerint elvágyódik a PSG-ből. A 23 éves, kiváló fizikumú, francia válogatott védő – a katalánokkal ugyancsak erősen hírbe hozott – Thiago Silva tavaly nyári érkezésével szorult háttérbe, és Marquinhos idei szerződtetésével még többen lesznek a belső védő posztjára Párizsban.

Sakho viszont játszani szeretne – más kérdés, jelenleg megüti-e a Barca kezdő szintjét –, hiszen ott akar lenni a válogatottal a 2014-es vb-n. Amire a kispadról aligha lesz esélye. Az ár esetében nem jelenthet gondot, hiszen értékét a transfermarkt.de 15 millió euró körüli összegre lőtte be, már csak azért is, mert jövőre lejár a szerződése a PSG-nél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik