Barcelona: Coutinho akart távozni – Valverde

Vágólapra másolva!
2019.08.17. 08:36
null
Valverde a játékos kérésére engedte el Coutinhót (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, a Bayern München egy évre – opciós joggal – kölcsönvette az FC Barcelonától Philippe Coutinhót. Ernesto Valverde, a katalán csapat vezetőedzője a pénteken a Bilbaótól elszenvedett vereség után újságírói kérdésre elmondta, a brazil középpályás szeretett volna távozni.

 

„Az előző idényben, ahogy a bajnokság véget ért, már a fejébe vette, hogy távozni szeretne. Az ő kérése volt” – fogalmazott a Barca vezetőedzője Coutinho távozásáról. Valverde hozzátette, függetlenül attól, számolt volna-e a játékossal az új idényben, sok sikert kíván a brazilnak, és reméli, bejönnek a számításai Münchenben.

Coutinho 2018 januárjában igazolt Barcelonába a Liverpooltól. A 145 millió eurós átigazolási díja a világ második legdrágább játékosává tette. Ám hiába a csillagászati összeg, Coutinho nem tudott alapemberré válni. Ugyan másfél év alatt a bajnokságban 52 mérkőzésen is lehetőséget kapott, csupán 13 gólt szerzett; az előző idényben 34 meccsen nyolcszor volt eredményes a La Ligában.

A Bayern nem közölte, mennyit fizet Coutinho kölcsönvételéért, de lapértesülések szerint egyetlen idényre mintegy 20 millió euróba került a megállapodás. A vételi opció 100-120 millió euró körüli összegről szól spanyol és német források szerint.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik