MTI 2020.07.07 15:27 Frissítve: 2020.07.09 01:02

Barcelona: Bartomeu szerint Quique Setién marad az edző

Az FC Barcelona elnöke, Josep Maria Bartomeu egy keddi rádióinterjúban kifejtette, nem bánta meg, hogy januárban Ernesto Valverde helyére a 61 éves Quique Setiént nevezte ki vezetőedzőnek, aki azóta vegyes eredményekkel ugyan, de megpróbálta megreformálni az együttes játékát.

 

Setién (középen) dirigálhat jövőre is (Fotó: AFP)

„Setién nyilvánvalóan folytatja a munkáját. Nagyon elégedett vagyok a csapat játékának alakulásával, az utóbbi néhány mérkőzésen látszott a Setién tevékenységével bekövetkezett javulás. Nem bánom Valverde menesztését, a csapatnak lökésre volt szüksége, Setién új gondolatokat és érzéseket hozott magával” – mondta Bartomeu a RAC1 rádiónak.

Az FC Barcelona a koronavírus-járvány miatti leálláskor még kétpontos előnnyel vezette a La Ligát, az újrakezdés óta azonban többször is döntetlent játszott, amit a nagy rivális Real Madrid kihasznált, és négy ponttal meglépett.

„Természetesen megnyerhetjük a bajnokságot, matematikailag ez még lehetséges, és az utolsó napig meg is kell őrizni a reményünket. A saját játékunkra kell összpontosítanunk, meg kell próbálnunk megnyerni a mérkőzéseket, miközben jól futballozunk és fejlődünk” – nyilatkozott Setién, akiről az elmúlt hetekben olyan hírek jelentek meg, hogy a következő szezonban már nem ő lesz a Barca vezetőedzője.

Lehetséges utódjaként képbe került Xavi, a klub korábbi világ- és Európa-bajnok középpályása, aki maga is úgy nyilatkozott, hogy most már készen áll az FC Barcelona irányítására. Ugyanakkor a hétvégén megújította a következő idényre szóló vezetőedzői szerződését a katari al-Szadd labdarúgócsapatánál.

2020.08.05 12:49:08

Spanyol labdarúgás T. D.

A visszavonuló kapusklasszisnak többek között Gianluigi Buffon és Oliver Kahn is üzent.

2020.08.02 22:06:38

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. A királyi klubban ketyeg az egyik legkegyetlenebb óra, a biológiai, a kiszemeltek zöme francia.

2020.07.21 19:38:24

Spanyol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „Nem én vagyok a legjobb edző, és nem én vagyok a legjobb taktikus. De vannak más jó tulajdonságaim. Szenvedélyes és motivált vagyok, ez a kettő sokkal többet ér.”

2020.07.19 16:34:08

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Iksszel búcsúzott a La Liga új bajnoka, Benzema nem lett gólkirály, a Leganésnek két ziccere volt a végén.

2020.07.19 16:33:16

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

És gólkirály lesz az argentin ász, hacsak meg nem táltosodik Benzema a Real kilenckor kezdődő mérkőzésén.