Barcelona: Azért jöttem, hogy Messit segítsem - Neymar

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.03. 19:32
null
Neymar ötéves szerződést írt alá a Barcelonával (Fotó: Reuters)
Először állt a sajtó elé Neymar, a Barcelona brazil légiósa azután, hogy hétfő este aláírta 2018 nyaráig szóló ötéves megállapodását. A Santostól megvásárolt játékos ára hivatalosan 57 millió euró, a szerződésében szereplő kivásárlási összeg 190 millió euró.

„Örülök, hogy megvalósíthattamgyerekkori álmomat, és aláírhattam a Barcelonához. Azért jöttem ide, hogy segítsem ezt a klubot és a világ legjobb játékosát, Lionel Messit – szólt Neymar első nyilatkozata a Barcelona játékosaként. – Nem gondolok az aranylabdára, Messi a világ legjobbja, már annak is örülök, hogy vele játszhatok."

„Amikor kisétáltam a Camp Nou gyepszőnyegére, alig bírtam visszatartani a könnyeimet. Óriási érzés volt, fontos lépés ez a karrieremben. Lenyűgözött, hogy Spanyolország két legnagyobb klubja érdeklődött irántam, a szívem a Barca mellett döntött. Az apám azt tanította, hogy a boldogság a legfontosabb, nem a pénz. Nagy lépés átjönni Európába, remélem, gyorsan alkalmazkodom a körülményekhez" – tette hozzá Neymar, aki a 65 milliós Kaká után a második legdrágább brazil labdarúgó lett.

„Már beszéltem Tito Vilanovával, igaz, nem sokat. Taktikáról persze nem volt szó, csak érdeklődött, hogy vagyok. A mezszámomon még nem gondolkoztam, sohasem foglalkoztatott igazán, hányasban játszom, nincs szerencseszámom. Majd meglátjuk, mit kapok. Azt sem tudom, milyen poszton számítanak rám, ha kell, a kapuba is beállok – mondta a 21 éves csatár. – Dani Alves nagyon fontos tényező volt, rengeteg szépet mesélt a Barcáról, sokat segített a döntésben."

„Úgy érzem, a lehető legjobbkor hagytam el Brazíliát. Romário, Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho… Mind óriási játékosok, akikhez most még nem hasonlíthatom magam. De remélem, megírom a magam történetét – mondta Neymar. – Messivel még nem találkoztam, de ha összefutunk, biztosan megölelem."

Neymar bemutatását 50 ezer szurkoló nézte végig a helyszínen, ennyien legutóbb Zlatan Ibrahimovic 2009-es bemutatására voltak kíváncsiak.

„A nagy játékosok a pályán mindig jól megértették egymást – mondta Andrés Iniesta. – Leo jobbá teszi Neymart, és ez fordítva is így lesz. Neymar a lehető legjobban döntött azzal, hogy idejött. Jót fog tenni a csapatnak, ő a világ egyik legjobb fiatal játékosa, akiben tombol a bizonyítási vágy. Nagyon jó közösségbe érkezik, itt mindent megkap ahhoz a társaitól, hogy gyorsan fejlődjön."

Bartomeu, a klub alelnöke az átigazolás körülményeiről beszélt.

„Két éve dolgoztunk azon, hogy Neymar idekerüljön, az edzői kar ragaszkodott hozzá, hogy megszerezzük – mondta az elöljáró, hozzátéve, a Barcelona két felkészülési mérkőzésről is megállapodott a Santosszal. – Más klubok többet kínáltak Neymarnak, de ő ide akart jönni, ami nagy segítség volt a tárgyalások során. Tízmilliót már kifizettünk az árából, a többit a következő három évben törlesztjük."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik